Image Image Image Image Image Image Image Image Image

04 Apr

By

No Comments

Nieuw: een kamerplant met pootjes!

4 april 2018 | By | No Comments

Sorry Urban Jungle Family; ik heb gefaald! Ik twijfel ontzettend aan mijn groene vingers op het moment, gezien er aardig wat planten zijn ‘gesneuveld’ in de afgelopen maanden. Ik weet niet of ik het eenvoudig op de winter kan gooien, maar ik vind het jammer. Dat betekent dat ik mijn uiterste best doe om elke huidige kamerplant in leven te houden.

Ik heb helaas afscheid moeten nemen van Stephan, Smokey & Bandit en Woodii. Wel mag ik een nieuw plantje verwelkomen die ik voorheen enkel tussen mijn bloemen vond: Skippy. Zijn botanische naam is Anigozanthos. Dat klinkt als een Grieks eiland, maar alleen zijn naam dankt hij aan de Grieken. Dit Kangoeroepoot plantje komt – uiteraard – uit Australië.

label1114-0418-01

Pootjes in de lucht!

Dit vrolijke, nog gele, plantje staat gezellig naast de Monstera (die heb overigens heel goed doet!) en naast Ollie, de Alocasia – die iets minder vol is dan voorheen ‘but still going strong’. Het leuke kenmerk aan de plant zijn toch wel de fluweelachtige buisjes bovenaan de stelen. Niet gek natuurlijk dat ze vernoemd zijn naar de kangoeroe!

label1114-0418-05

Het behaarde plantje zorgt in ieder geval voor wat zonnigs naast de andere twee planten! Ik hoop dat ik de groene vingers heb om ‘m in leven te houden! Ik scoorde deze overigens bij de Dille & Kamille, waar ik ook eerder een bonte Scindapsus scoorde! Fijne winkel, met teveel moois waaronder een flinke collectie kamerplanten.

Het schijnt zelfs dat het Kangoereopootplantje (leuk woord met Scrabble) ook naar buiten kan. Voorlopig blijft ‘ie even binnen, want het zonnetje schijnt nog niet op volle toeren!

 

Fotografie © Johan Hazenbroek

 

Submit a Comment

Reken maar uit! *