Van kantoorpand naar licht ruimtelijk loft

De eigenaren vroegen om een oud kantoorpand/werkplaats te verbouwen tot een grote ruimte, oftewel een loft! Het Utrechtse architectenbureau EVA stond voor een uitdaging want zonlicht kon alleen via de voor- en achterkant naar binnen. Gelukkig vonden zijn een manier om ook via bovenaf de ruimte in licht te laten baden. Het gebouw, beter bekend als Loft Sixty-Four, heeft een prachtig historisch uiterlijk, maar is inmiddels van binnen modern, licht en heeft een loft look-and-feel.

Via de ruime entree, die al een plaatje is als je het mij vraagt, kom je in de woonkamer met een houten kern waar de tv in huist en de koelkast in de keuken. De entree is prachtig voorzien van een flinke deur en raampartijen. Gevolgd door een stalen trap die je langs een oude bakstenen muur naar boven voert.

Loft-64-0

Loft-64-2

Loft-64-3

Loft-64-4

En boven baad je niet alleen in daglicht, maar ook in dit prachtige rechthoekige bad die tevens verlicht wordt door een enorme glazenwand en zorgt voor verbinding tussen de diverse ruimtes. Privacy is wel iets lastiger, maarja… boeien!

Loft-64-5

Loft-64-6

Loft-64-7

^ Een grote hoeveelheid diverse structuren en materialen komen samen in een warme entree / living van deze prachtige loftwoning.

Loft-64-8

Eenmaal aangekomen in de keuken geniet je van een hoeveelheid rust en ruimte door het minimale interieur. Zoals je ziet maakt de houten kern ruimte voor de koelkast die onderdeel is van de simplistische keuken. Een praktisch keukeneiland zorgt hier voor een mooi contrast me de balkconstructie.

Loft-64-9

Ook de buitenkant is een constructie op zich waar symmetrie, een warme baksteen en knusse bloembakken voor een aangename entree zorgen!

© Sebastian van Damme (via Archdaily)

No Comments

Post a Comment

Reken maar uit! *