Instagram is mijn favoriete sociale kanaal. Ik heb een Twitter-account en een Facebook-profiel, maar doe er (te) weinig mee. Instagram vind ik, ondanks de soms vage volgers, een heerlijk kanaal om eindeloos beeld te absorberen. Het is een bron van inspiratie, entertainment en een manier om sociaal te zijn met vrienden en kennissen.

Via een van de plantenliefhebbers die ik volg spotte ik deze absolute creatieveling die planten (en nog veel meer) maakt van papier. En dan heb ik het niet over papier-maché, maar over echte papierkunst waar origami kinderspel bij is! Raya Sader Bujana (@Little Ray of Sunflower) is papier-artiest, standbouwer en miss geduld (als je het mij vraagt!). Ter info: het plantje in de hoofdfoto is net groter dan je wijsvinger!

Net iets groter dan je wijsvinger

Pure vakmanschap! Ik zou gek worden van het gepriegel met snijden en vouwen. Ik ben al geen held met inpakpapier, laat staan met karton of dik papier. Raya is hier echt baas in. Wat een mooie details. Een Monstera, Sanseveria, cactus en zelfs een Ficus – ze maakt ze het allemaal.

Ik deelde haar account met een vriendin die, geheel terecht zei: “Zo kan je wel meer planten kwijt in huis 😀 “. Ook voor een stoel, mand of auto draait ze haar hand niet om. Nouja.. ongetwijfeld wel een klein beetje, maar laten we het spreekwoordelijk houden 😉

Wow! Ik ben echt verbluft door dit soort kunsten.

If you are reading this Raya: you rock PAPER (scissors)! Keep those awesome tiny plants coming – I really really love them!