Een ietwat andere blog dan je gewend bent van me, maar ik schrijf nog steeds het liefst uit eigen ervaring. En als ik daar dan een stukje persoonlijkheid, lifestyle en planten in kan gooien – dan doe ik dat met liefde!

Het begon allemaal met mijn gesnurk. Wist ik veel dat ik zoveel snurkte, ik sliep al jaren alleen en dat ging helemaal prima. Als er een vriend of vriendin bleef pitten, dan was dat meestal na een nacht stappen waar de wijn rijkelijk vloeide en snurken een heel logisch gevolg was. Daarnaast slaap ik ontzettend vast en zal ik nooit het gesnurk van een ander ’s nachts opmerken. Met een complete brassband naast mijn bed, maak je mij niet wakker.

Ik ben een snurkende mummie

Maar… dat geluk heeft helaas niet iedereen. Vriendlief is daar gevoeliger voor. Dus dat diepe ademhalen en snurken begon redelijk te irriteren, waardoor ‘ie zich eens naar de bank verplaatste. Dat is natuurlijk mega ongezellig en totaal niet nodig! Helaas is dat niet het enige probleem van met mij slapen. Ik mummificeer me namelijk in het dekbed. Nogmaals; ik heb ruim 10 jaar alleen geslapen, het liefst diagonaal in mijn dekbed gerold als een moderne mummie.

Dat in dekbed rollen doe ik onbewust ook ’s nachts. Evenals je uit bed duwen en dat alles met een lichaamstemperatuur van een tropisch eiland. Jup, ik heb de bijnaam ‘kachel’ (en dan hebben we het dit keer niet over drank). Eigenlijk vind ik je gewoon zo lief dat ik naar je toe kruip in de hoop dat we samen onder het dekbed liggen. Maar ook daar is een oplossing voor gevonden!

Dé oplossing tegen snurken

Afgelopen weekend bezochten we de Intratuin. Maar liefst twee keer. Het blijft een heerlijk warenhuis vol planten waar ik mijn hart kan ophalen en een gezamenlijk uitje is altijd gezellig! We waren opzoek naar Monstera’s voor bij Jeroen in huis, maar kwamen thuis met de Bromelia Ananas. Ook wel bekend als de anti-snurkplant! Het leuke plantje is gewoon een ananasje op stengel met een aantal puntige bladeren. Omdat het plantje er leuk uitziet, was het het proberen waard om te kijken of ‘ie ook daadwerkelijk helpt. En… al twee nachten hebben we beide een ontzettend goede nachtrust gehad! Ik heb, volgens Jeroen, niet gesnurkt en ook niet diep geademd. Yay!

ananasplant-tegen-snurken-1
We kochten ook een mooi blauw potje voor deze leukerd, zo is ‘ie extra stylish en een mooie toevoeging voor de slaapkamer!

Hoe kan dit? Nou, ik heb even informatie gewonnen op de website van Mr. anti snurk en de reden is als volgt: de ananasplant geeft ’s nachts zuurstof af waardoor je brein nog beter uitrust. Daarnaast verspreidt de Bromelia een heerlijke geur die de luchtwegen verwijdt, wat dus helpt tegen snurken! En als kers op de taart, verspreidt de plant het enzym bromelaïne, een ontstekingsremmer die helpt gezond te blijven! En die enzym is meer dan welkom, want ik kamp al weken met een gammel gevoel!

ananasplant-tegen-snurken

Amateur-tip tegen het kapen beddengoed

Nu het snurken opgelost is, is het ook een tijd om een eind te maken aan het uit bed duwen en kapen van beddengoed. Jeroen kwam met dé oplossing: ieder een eigen dekbed en dan daarbovenop een tweepersoonsdekbed. Het ziet er wat ingewikkeld uit, maar voor ons werkt het! Ik kan me daar in rollen en geniet – zeker met dit koude weer – van het extra tweepersoonsdekbed. Zo redden we het voorlopig tot de zomer 😛

Heb je zelf nog tips, deel ze gerust! Want of deze tips ook toepasbaar zijn in de zomer weet ik niet. En tips zijn altijd meer dan welkom 🙂