Het is een cliché, maar ik heb nieuwe maanden, dagen en jaren nodig om ergens aan te beginnen. Het maakt het enigszins overzichtelijk en iets waar ik naartoe kan werken. Op dit moment loopt mijn hoofd over van ideeën voor het nieuwe jaar, uitdagingen, kansen en plannen. Tijd om even stil te staan, iets wat ik eigenlijk te weinig doe, bij 2017.

Een terugblik op 2017

Ondanks dat het jaar nog niet voorbij is, is de maand december voor mij meer dan een maand met behoorlijk wat feestdagen en uitgaven. Net zoals de maand juni blik ik weer even terug op mijn doelen (al doe ik dat ook dagelijks, soms om gek van te worden).

Voor nu blik ik terug op label eleven fourteen. In januari besloot ik om toch weer te gaan bloggen, en schreef ik er slechts 47 (tot nu toe) – terwijl dat er in 2016 nog 102 waren. Natuurlijk schrijf ik liever kwaliteit, maar 47 is ten opzichte van al die ideeën toch wel erg weinig! Nu moet ik ook zeggen dat mijn blog natuurlijk over interieur gaat en minder over lifestyle – waar ik afgelopen maanden, naast mijn freelancen, veel tijd in investeerde.

:: MINI POLL: persoonlijk blog of interieurblog? 
Dus een kleine vraag tussendoor: ben je voor meer persoonlijk blog of heb je liever een interieurblog? Antwoorden kan in de comments onder deze blog. Alvast dank!

Mijn favoriete blogs van 2017

Een van mijn favorieten blogs afgelopen jaar is toch wel die over ‘het interieur van je date‘. Ik heb hier zoveel leuke reacties op ontvangen en ik vond het zo ontzettend leuk om te schrijven! Het was ook een van de redenen om weer te beginnen met bloggen. Nog leuker vind ik dat het interieur van mijn toenmalige date nog mooier is geworden en blijft veranderen! En als kers op de taart: dat ik een bijdrage lever aan dit interieur – al is het alleen maar door op de bank te zitten en mooi te wezen 😉

interieur-van-je-date-header

Natuurlijk maakte ik interieurplannen voor mijn huis, dus eens kijken of het gelukt is.

– Ik wilde mijn babyblauwe muur in de woonkamer betongrijs verven: check!
– Voor mijn hal wilde ik beslag op de deuren: check!
– Ook wilde ik meer eigenheid in de hal, die ik realiseerde met een mini galerie en dat lukte, dus: check!
– Het behangetje tussen toilet en slaapkamer wilde ik aanpassen, maar dat idee heb ik bijgeschaafd.

Ook ben ik ontzettend blij dat Jeroen met het idee kwam om mijn woonkamer te flippen! Die opstelling voelt zoveel beter aan! En… kan ik niet wachten om te hangen op mijn nieuwe bank, die ik in de tweede week van januari verwacht.

label-1114-woonkamerFlip-02

Ik ben Johan en ik heb een plantverslaving

Ondanks dat ik inmiddels bijna 3 jaar gestopt bent met roken, heb ik er toch een verslaving bij, namelijk: kamerplanten! Begin november deelde ik mijn planten hotspots in Rotterdam en een vervolgblog met mijn hotspots in Den Bosch is in de maak! Ik ben gek op planten en deel deze verslaving maar al te graag. Het is een verslaving die ik in 2018 ook graag voortzet. Tot op zekere hoogte, want ik vind niet bij voorbaat alle planten mooi.

Je hebt nog enkele mooie groene bewoners tegoed van me overigens, maar die deel ik in het nieuwe jaar met je!

Mensen blij maken met interieur- en kleuradvies

Behalve voor vrienden, werd ik afgelopen jaar ook buiten mijn vriendenkring gevraagd voor interieuradvies. Ik mocht al één dame blij maken met een interieuradvies en er staat er nog 1 op de planning. In Bleiswijk hielp ik de bewoners aan eenheid, gezelligheid en persoonlijkheid in hun lichte bungalow.

Het lijkt me fantastisch om meer mensen blij te maken met kleur en een persoonlijk interieur!

Goede voornemens

Behalve het voornemen om een nieuw logo te ontwerpen (waar ik wederom veel te veel ideeën voor heb!), is het gek om te zeggen dat ik meer wil gaan bloggen, want vorig jaar wilde ik er eigenlijk mee stoppen en had ik een break nodig. Ik merk dat bloggen nog steeds zoveel plezier met zich meebrengt en ik werk nog steeds naar een balans toe om bloggen met mijn freelancewerk te combineren!

Mijn goede voornemen is om in ieder geval meer dan 47 blogs te schrijven in 2018!