Vorige keer schreef ik over de start van de 21 day food challenge die ik aanging. De eerste dagen waren moeilijk, maar omdat het iets nieuws was vertrouwde ik erop dat alles erbij hoorde. Ik had de hele dag honger en voelde me slapjes. Niet heel raar want ik at weinig koolhydraten, oftewel weinig energie. Tijdens het sporten ging ik als een gek en voelde ik me bomvol energie, maar daarna stortte ik compleet in. Toen ik twee avonden achter elkaar lag te shaken in bed wist ik dat er iets niet klopte.

Intussen had ik ook al een belletje heen en weer gepleegd met de vriend die hetzelfde riedeltje volgde. Hij had het geopperd in een Vitamin Store die de hele “21 day food challenge” als bullshit betitelde. Voor hem dan, omdat hij sowieso niks hoeft af te vallen. Voor mij zou – zoals de man zei – het wel een hele goede start zijn om wat vet te verliezen. Maar het voelde al niet meer goed. De dag erna heb ik het voorgelegd bij de Crossfit box waar ik sinds juni 2015 sport. Ik schrok me rot: “het ziekenhuis dieet“. Die naam alleen al! Ik had ook mijn voedselschema bij waar kritisch naar gekeken werd. Ik raad het niemand aan en dat leg ik je graag uit!

Lang verhaal kort: op 500 kcal kan je niet leven. Je lichaam komt voedingsstoffen tekort en zeker op dagen van sporten. Met crossfit alleen verbrand je al meer dan 500 kcal! Om af te vallen moet je minder consumeren dan verbruiken, maar dit is wel heel extreem. Normaal past dat prima bij mij, maar als het om mijn gezondheid gaat dan ben ik voorzichtiger. Dus ik ben per direct gestopt met de challenge en me meer gaan verdiepen in voedsel. Tijdens crossfit hoor ik vaak mensen over Paleo en wat ik ervan gezien heb spreekt me wel aan. Kortom, daar ga ik me eens meer over inlezen! Zo zie je maar weer; elke nadeel heb z’n voordeel (dankjewel naamgenoot Cruijf!)

Houd jij je aan bepaalde voedselwijsheden, doe je ook Paleo of heb je een ander “dieet”? Lelijk woord eigenlijk, maar het betekent letterlijk ‘leefregel wat eten en drinken betreft’*. Deel je voedselwijsheden!

Lekker en snel paleo ontbijt met kokos
Mocht je het afvragen, die header foto is een heerlijk paleo ontbijt dat ik je zeker kan aanraden! Het is heel eenvoudig;

  • 1 banaan
  • 4 eetlepels kokosmelk
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel cacao nibs
  • 1 eetlepel kokosschaafsel

Snijd de banaan in stukjes en doe ze in een kom. Voeg de 4 eetlepels kokosmelk toe. Rooster de zonnebloem- en de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze verkleuren. Voeg de pitten toe aan de banaan en kokosmelk en maak af met de twee toppings van cacao nibs en het kokosschaafsel en tadaa; een voedzaam en lekker snel ontbijt!

Fijne week!

*bron: vandale.nl