Zodra ik een huis binnenloop en geen vloerkleed bij de zithoek spot, ben ik altijd een beetje van de leg en vraag dan beleefd of het niks voor de bewoner is, of iemand allergisch is. Bij hele bijzondere vloeren snap ik het nog enigszins, want ja: die wil je laten zien. Daar heb je overigens nog de rest van het huis voor, maar toch. De trend van meerdere kleden over elkaar heb ik overgeslagen want ik houd het graag eenvoudig. Maar wel kleurrijk!

MADE for fun

Een van mijn favoriete websites om op rond te struinen is Made.com. Deze website bestaat uit een kleurexplosie van meubels, accessoires en decoratie. Gelukkig heeft de webshop inmiddels ook een offline showroom in Amsterdam. Ik spotte ze trouwens ook op Schiphol! Anyhow, die offline shop moet ik snel eens bezoeken want ik zie teveel moois, maar ben van het ‘aanvoelen’ en uitproberen – als het gaat om een stoel of bank. Een kussen of kaarsenstandaard, daar durf ik wel online een bestelling van te doen, maar zodra het bedrag in honderden is ben ik daar een stuk voorzichtiger mee. En dat geldt ook voor een vloerkleed.

Warm en gedurfd

Terwijl ik op zoek was naar een vloerkleed voor een van mijn opdrachtgevers, stuitte ik op deze kleurrijk kleden die ook nog eens bijzondere vormen hebben. Een kleed is rond, vierkant of rechthoekig en zelden zeshoekig of een collage van diverse organische vormen. Daarom is het goed om eens om je heen te blijven kijken. Ook ik blijf verrast door wat ik allemaal online spot! Persoonlijk vind ik zo’n “afwijkende” vorm wel gedurfd, en tegelijkertijd heel speels! Het is weer eens wat anders en daardoor een echte eye-catcher in huis. Hoe stoer is het om een zeshoekig kleed te plaatsen en je banken passend aan een kant te zetten. Dan krijg je een compleet andere zithoek die de strakke lijnen van je interieur doorbreekt.

» met de klok mee:  Hagen | TopazBalico | Zuri

Mijn keus gaat uit naar Hagen of Zuri. Als jij voor een bijzondere vorm vloerkleed zou kiezen, welke zou het dan worden?

Beeld credits © MADE

PS: dit is geen gesponsorde blog, anders had je allang een van deze kleurrijke kleden op mijn Instagram zien schitteren 😉