Zaterdag was het dan eindelijk zo ver; de licht grijze ’tv-muur’ kreeg de langverwachte donkerblauwe kleur die ik al enige maanden voor ogen had! Ondanks dat ik al meerdere malen met de Flexa Visualizer de kleur had ‘uitgeprobeerd’, vond ik het nog steeds een grote stap. Ik had de kleur wel al gespot op de blog van Souraya (BintiHome), maar lichtval is in ieder huis anders. Ook kon ik het nergens ‘in het echt’ zien, dus het was een kwestie van lef.

Je zou denken dat ik wel wat gewend ben met mijn diepblauwe (voorheen beige) slaapkamer, maar een woonkamer is een ruimte waar je bewust meer tijd doorbrengt. Toen de eerste kwast op de muur ging schrok ik heel even, maar naarmate de muur meer blauw kleurde bracht het een soort rust en blijheid. Een vriendin kwam langs en beaamde dat het een warme kleur blauw is en een mooi contrast creëert met het groen en de witte hoogglans meubels.

Full-indigo-home-label1114-2

Full-indigo-home-label1114-3

Full-indigo-home-label1114-4

De indigo blauwe kleur straalt luxe, maar ook een Mediterraans gevoel uit. Een mooie bijkomstigheid: op vakantie in eigen huis 😉 Mijn handen gaan nu wel behoorlijk jeuken bij de andere lichte muur in mijn woonkamer, maar die reflecteert juist zonlicht waardoor de blauwe muur een spotlight krijgt.

Full-indigo-home-label1114-1

Ik ben nu al enkele ochtenden wakker geworden met een glimlach bij het zien van mijn nieuwe muur! De Flexa Pure Full Indigo blauwe kleur is prachtig en voegt meer van ‘mij’ toe aan mijn interieur! De lichtval in mijn huis bepaalt de intensiteit van de kleur waardoor het niet constant dezelfde kleur is. Dat verschil zie je bijna niet bij een lichte kleur muur, maar deze diep blauwe indigo heeft daardoor wel zijn charme. Weer een todo van mijn wishlist!


Saturday was thé day. My personal painting party to repaint the light grey wall into a full indigo blue. Even though I tried to visualize it many times, I couldn’t get it clear in my head. A full indigo tv wall instead of the clean light grey. Luckily I’ve spotted an interior project by fellow blogger Souray (BintiHome) who used the same blue on a huge wall. Unfortunately (but at the same time luckily) each home has a different lighting. So it was hard to go with just that one post which made it look so dame good. It was time to show some guts and just go for it! 

My friends quoted as “fierce, but typically me” and what was I worried about after completely repainting my bedroom from beige to blue? Well that first brush with blue on the wall scared me a bit, but after some more strokes of blue I completely calmed down. It made me even happier to see the splash of full indigo covering my wall! It creates a beautiful contrast between the greens and the glossy white furniture. And… it merges the huge tv a bit more with the wall. 

And the most beautiful part of this long-cherished dream: the light decides the intensity of the blue. So the room looks different from other angles and the amount of sunlight creates on some parts a dark blue and other parts a more light blue. It calms you down like watching the sea. And even though it’s blue, it’s not cold. It’s a warm blue with a Mediterranean look-and-feel! 

Photography Johan Hazenbroek, label1114