Tijdens de Flexa Bloggersdag grabbelde ik diverse kleurtesters bij elkaar en daar ging ik afgelopen Paasweekend mee aan de slag! Het is te simpel voor woorden, maar gezien mijn grote voorkeur voor minimalisme en kleur is dit het antwoord! Een eenvoudige doe-het-zelf voor nog geen 5 euro: ideaal. En ook heerlijk ontspannend!

Joyful Ruby & Royal Blue

Toen de nieuwe kleur van het jaar 2019 van Flexa bekend werd gemaakt en ik een blog schreef over Spiced Honey, liet ik al weten fan te zijn van de kleur Royal Blue. Niet gek voor mij als blauw-fan! Maar toen ik eenmaal vaker door het ColourFutures-boek bladerde werd ik ook meer fan van Joyful Ruby. Een bordeaux rood die me terugbrengt naar de tijd dat ik thuis woonde en mijn ouders in een bordeaux fase zaten. Een warme kleur die destijds gepaard ging met gouden accenten (in ons interieur dan). Ik herinner me nog een tafellamp met een strakke standaard, een gouden randje en een stoffen bordeaux kap. De kleur Joyful Ruby is iets meer helder en lijkt een vleugje aubergine te hebben, maar de bordeaux basis roept fijne herinneringen op.

Tijdens een wandeling door het Sikkens Experience Center liep ik de bibliotheek in en daar spotte ik deze kleuren. Gecombineerd. WOW! Ik was op slag verliefd. Hieronder de foto die ik nam.

Het omgedraaide canvas inspireerde me direct…

Canvas, verf, actie!

Vroegâh schilderde ik om te ontspannen en sloeg ik een flinke voorraad aan canvassen in. Ik wist dat ik nog een aantal kleinformaten in de berging had liggen. Kortom, tijd om daar de stof af te blazen en in actie te komen! Met de kleurtester van Royal Blue trapte ik af. Deze inktblauwe kleur is net niet zwart en best heftig. Gezien ik op huizenjacht ben heb ik besloten voorlopig geen nieuwe kleur op de muur te zetten. Maar ik wil me ook niet beperken in het aantal kleuren, dus deze eenvoudige doe-het-zelf met canvassen bieden de oplossing 🙂

“Knijpen en rollen… makkelijker kan niet!”

Zo lekker impulsief als ik ben, plaatste ik het canvas op mijn laminaatvloer en begon ik te rollen. Niet denkende dat de zijkanten ook nog moesten. Jeroen tipte het ‘tien-euro-tafeltje‘ om de zijkanten ook mee te pakken. Zo gezegd, zo gedaan! Door het flinke zonnetje droogde het verf in een mum van tijd op. Tot mijn grote geluk, want dan kon ik de canvassen direct in mijn interieur zetten.

XL kleurstalen als decoratie

Dat rollen ging rap! Ik plaatste de canvassen tegen elkaar aan op mijn tv-meubel. Vergezeld door een gouden Singing Bird van Pols Potten, een stolp met een keramieken uil die ooit van mijn oma was en de geurstokjes. Het goud van de vogel en de Joyful Ruby zorgen voor de herinnering aan het huis waar ik opgroeide. Royal Blue doet het ook erg goed ernaast! De compositie gelijk aan die van de bibliotheek. Als je goed kijkt is de verf van Joyful Ruby niet goed gedekt op het canvas. Niet zo heel gek want het is geen muur en het hoeft ook niet dekkend te zijn op deze manier. Ik heb de verf er tenslotte in ruwe stroken opgezet.

De lichtgrijze muur kon wel wat extra kleur gebruiken en dat is gelukt! Een eenvoudige DIY die ik je kan adviseren. Als ik een groter stuk open muur had, had ik gekozen voor grotere canvasdoeken voor een ietwat ‘royaler’ effect. Gelukkig voldoet dit ook en biedt het kansen om eens te experimenteren met flat-lay styling. Het staat al een tijd op mijn lijstje om weer aan de slag te gaan met mijn camera en stillevens te creëren. Dat deed ik namelijk drie jaar (!) geleden met Sandra en toen had ik al voorgenomen om er meer mee te doen.

Ik hoop je geïnspireerd te hebben met een wel héél eenvoudige doe-het-zelf-klus voor thuis.

Fijne zonnige dag allemaal!

 

Fotografie © Johan Hazenbroek