Kijk dit zijn appartementen waar ik ontzettend blij van wordt! Toen ik in mijn tienerjaren series keek met superhelden zoals Batman en X-men was ik verkocht: zij hadden meubels die omdraaiden, in de vloer verdwenen en boekenkasten met geheime gangenstelsels: wow! Ik was onder de indruk en mijn droom – als ik later groot was – was dan natuurlijk ook om een boekenkast te hebben met een geheime toegang erachter.

Mijn boekenkast is er nooit gekomen, ik ben dan ook geen fervent lezer en ondanks dat je ook zat decoratie kwijt kan in een boekenkast, heb ik juist de laatste jaren geminimaliseerd. Kortom; geen ruimte voor een boekenkast en de geheime functie (geloof me ik heb wat verbouwingen overwogen…). Maar dromen zouden dromen niet zijn als je ze nog niet hebt waargemaakt, dus gelukkig zijn er voorbeelden zoals dit appartement waar de boekenkast wél toegang biedt naar een geheim vertrek, namelijk: de slaapkamer.

geheime-deur-keuken-hoek

geheime-deur-keuken

Zoals je ziet een heerlijke woonkeuken waar waar bruin en zwart statements zijn en de inrichting verder minimaal is gehouden. En dan *tromgeroffel* DE GEHEIME DEUR!

geheime-deur-appartement

geheime-deur-slaapkamer

Aan de achterkant sluit de kast naadloos aan bij het design van de kledingkast van de slaapkamer. Subtiel, maar wel met een kleine uitsparing zodat de deur eenvoudig geopend kan worden. Inspiratie ten top als je het mij vraagt! Ik ga in ieder geval flink verder dromen over een geheime toegang in huis…

Fotografie Peter Jurkovic