Vrijdag bezocht ik Art Rotterdam in de Van Nellefabriek. Wat heb ik het fantastische UNESCO-terrein gemist! Vier jaar lang bezocht ik het industriële terrein en maakte ik van collega’s vrienden. De fabriek ruimtes maakten dit weekend wederom ruimte voor de 16e editie van kunstbeurs Art Rotterdam. Voor mij was het de eerste keer, kortom ik verwachte veel nieuwe prikkels! Omdat ik niet heel kort van stof ben ga ik het toch proberen kort te houden.

Gewapend met een (designers) oog voor detail en een hele specifieke smaak liep ik over het terrein waar ik werd begroet door mistgeluiden en bijkomende nevel van locatie kunstenaar Edwin van der Heide. Alsof je een filmset of videoclip betreedt. Na mijn mistige entree bezoek ik de loods van Dordt Yart vol grootste figuren. Hier spot ik ook de eerste kunstenaars-look-al-likes. Misschien dat ik psychologie had moeten studeren, maar marketing komt in de buurt. Het bijzondere soort mens: Dé kunstbeurs-bezoeker. Hier kan ik denk wel een boek over schrijven. Vooral de vrouwen intrigeren me! Ik vraag me dan ook af of zij in hun kledingkast een specifiek stuk hebben gelabeld als “mijn kunst outfit”. De kunstbeurs-vrouw houdt van bijzondere kunst en ‘mag’ daar graag artistiek over meepraten en stroef naar kijken. Opvallende brillen, bijpassende schoenen, grote bossen haar en minimalistische doch erg opvallende make-up. Anyways, back to art… al zijn zij ook een vorm van ‘Performance art’.

Ik vond het moeilijk om echt ‘pareltjes’ te spotten. Van sommige kunst kon zelfs ik, met mijn bijzonder grote fantasie en lichtelijke spirituele kant, het idee of het doel niet achterhalen en dan doel ik op geëxposeerde hoopjes stof. Soms is kunst ook uitermate simpel. Hieronder mijn persoonlijke favorieten.

ArtRotterdam-Henrik-Eiben

Henrik Eiben

ArtRotterdam-Henrik-UlfPuder

Ulf Puder

ArtRotterdam-Henrik-GuyKonigstein

Guy Königstein

ArtRotterdam-Henrik-MichaelAndrewPage

Michael Andrew Page

ArtRotterdam-Henrik-Famed

FAMED

ArtRotterdam-Henrik-Intersections

ArtRotterdam-Atelier-van-Lieshout-FemaleOnBed

Atelier van Lieshout

ArtRotterdam-Atelier-van-Lieshout-1

Het terrein van Atelier van Lieshout is één groot avontuur. Opgeblazen gereedschap en menselijke vormen van glasvezel in diverse pasteltinten op een industrieel terrein! Het fijne aan deze stop: de relaxte mensen en niet de kunstbeurs-vrouw 😉

Heb je toevallig ook Art Rotterdam bezocht? Zoja, wat waren jouw favorieten?

 

Photography (iPhone) by Johan Hazenbroek, label1114