Midden in een babyboom. Zwangere vriendinnen, babyshowers, baby borrels… mijn eierstokken zouden er van gaan tikken – als ik ze had. Maar niks is leuker om vriendinnen als trotse moeders te zien. Shoppen voor babyshowers en borrels kan je prima aan mij overlaten, maar wat me nog meer interesseert is de inrichting van de babykamer! Vaak niet toegankelijk tot na de geboorte,  zodat niemand kan raden of het een meisje of jongen wordt. Maar wat je ook meer ziet is neutraal en natuurlijk, oftewel unisex. Door wat speurwerk en eigen ervaringen heb ik dan ook een beeld van de huidige babykamer trends.

Babykamers zijn niet meer vanzelfsprekend blauw of roze, ook de woonmode trends beïnvloeden de keuze van de babykamer. Duurzaam speelgoed, zachte tinten en zachte stoffen zijn de keuze van bewuste toekomstige (jonge) ouders. Als je het juiste thema hebt gekozen moet je ook denken aan de in te delen ruimte met de juiste voorwerpen.

Dit blog artikel bevat iets meer dan enkel inspiratiemateriaal. We delen een leuke DI(Y), nemen je mee naar binnen bij de babykamer van een vriendin (trend) en geven tips op het gebied van veilige keuzes. Alles voor de baby, omdat de kleine wondertjes het verdienen!

Inrichting babykamer
Voor je begint met de inrichting bepaal je natuurlijk welke kamer in huis (als je de keuze hebt) de babykamer wordt. Wellicht woon je nog klein en heb je geen ruimte voor een extra kamer, dan is een hoek van je eigen slaapkamer ook een optie. Let echter wel erop dat je ruimte hebt om te bewegen. Denk eerst nar over de plaats van het bedje en genoeg bewegingsruimte om de commode. Voor de gehele checklist ga je naar informatie-zwangerschap.nl. Een informatieve website van vrienden van LABEL1114.

Babykamer tips
Enkele tips van de informatie site die ik ook zeker met jullie willen delen:

  • Als je de muren gaat verven, neem dan verf op waterbasis. Dat is veiliger als de baby groter wordt en op van alles gaan sabbelen;
  • Laat de naam van je baby ergens terugkomen. Neem bijvoorbeeld houten of kartonnen letters en verf ze in de juiste kleur;
  • Hang geen klok op die je hoort tikken, dit is onrustig voor de baby.

TREND #1 NEUTRALE JUNGLE

babyKamer_NordicJungle

babyKamer_NordicJungle2

Iets meer kleur en de nadruk op 1 van de big 5: de olifant.
De olifant is overigens erg populair in babykamers, zowel als realistische afbeelding als om de Eames Elephant Chair.

babyKamer_nordicColorful

Unieke DI(Y) jungle lamp
Voeg een persoonlijke touch toe aan de babykamer met unieke verlichting. Eerder deelden we de DIY Nostalgie Lamp met je, die ook prima in de setting past van je toekomstige babykamer. Gebruik bijvoorbeeld speelgoed die je vroeger zelf als kind had en spuit je collage in een kleur naar keuze.

babyKamer_DIYLamp

De juiste schommelstoel 
De Eames Rocking Chair helpt je op een moderne manier je baby in slaap schommelen.

babyKamer_nordicBosEames

Sfeervolle wanddecoratie
Naast de commode wandplank waar je voorwerpen op kan uitstallen, kan je natuurlijk ook kiezen voor een minimale wandkast of een sprekende poster. Wij zijn fan van deze Andy Warhol poster die baby’s begrijpt…

babyKamer_NordicAndy

babyKamer_trendGeel

Ook de trendkleur geel doet het goed als hoofdkleur in de babykamers. Tevens is de kleur neutraal en zowel toepasselijk voor jongens en meisjes. Het zorgt voor een extra zonnetje!

TREND #2 KLEURRIJK BOS 

babyKamer_bosColorfulAlba

Zelfs sterren zijn fan van deze trend. Zie hierboven de gelukkige Jessica Alba.
Rechts een kastje die ze zelf heeft opgeknapt met een likje verf en nieuwe knopjes.

Binnenkijken bij Agnes, interieur architecte en designer
Agnes en Jordi delen sindskort hun woning met hun zoontje Jace Jae. Door haar verbluffende interieur die ze geheel heeft ontworpen, was ik enorm benieuwd naar de babykamer! Helaas had ik destijds mijn camera niet bij me, dus stuurde ze me enkele kiekjes door en natuurlijk een mooie van haar mannetje in een wel heel bijzondere wieg!

babyKamer_Agne3JJ_wieg

Zoontje Jace Jae in wigwam wieg Leander

babyKamer_Agnes1

Als interieurdesigner ben je op de hoogte van trends. Agnes voerde een bosrijk thema door in de babykamer. Een wel heel bijzondere commode. Verlichting door vogelhuisjes. Toepasselijk en creatief!

babyKamer_Agnes2

De ene boom is voorzien van lichtgevende vogelhuisjes. De andere boom dient als kapstok.

Binnenkort een uitgebreide binnenkijker bij Agnes en Jordi!

En last but not least…

Decoratie en speelgoed
In vorige inspiratiebeelden zijn enkele terugkerende elementen te zien.
LABEL1114 voegt er een favoriet aan toe, namelijk de Wooden Monkey van Kay Bojesen.
Deze houten aap is een ontwerp uit 1951 en momenteel populairder dan ooit!

babyKamer_shopping

Uil  en Leeuw deurstopper van Züny – Elephant Chair van Eames
Wooden Monkey van Kay Bojesen – TEJN Kunstschapenvacht van IKEA