Onlangs opende lingerie ontwerpster Marlies Dekkers haar eigen luxe Bed&Breakfast in Rotterdam. Met deze bijzondere onderneming toont de ontwerpster haar diversiteit. Het herenhuis aan de Mathenesserlaan in Rotterdam-West biedt overnachtingen aan met een gezellige huiskamer sfeer voor nationale en internationale gasten. Wij van Label1114 waren aangenaam verrast en namen foto’s van het interieur onder de loep.

Uniek aan MD Bed&Breakfast? De inrichting die Marlies Dekkers geheel voor haar eigen rekening nam. Geen onbekend terrein voor de creatieve dame die ook de inrichting van haar eigen stores ontwerpt! Het Bed&Breakfast is van alle gemakken voorzien. Je vindt er zoal een private gym met de mogelijkheid tot het inhuren van een personal trainer, privé sauna, een keuken met luxe apparatuur en designs van Studio Job en Marcel Wanders. Ook extra services zoals boodschappenservice, personal shopping en meer. Alles in de persoonlijke smaak van Marlies Dekkers.

Voor haar lingeriemerk marlies|dekkers reist ze de hele wereld over. Klinkt als een droom, maar ze geeft aan dat ze zo nu en dan het ‘warme gevoel’ mist.

MarliesDekkers_BB_03

MarliesDekkers_BB_01

Gasten met een voorliefde voor Rotterdam genieten dubbelop. Het prachtige terras van het herenhuis bied een panorama view over Rotterdam. Maar wij met een liefde voor interieur waren erg benieuwd naar de inrichting. Na mijn ervaring met het boek ‘STOUT’, dat ze samen schreef met vriendin Heleen van Royen, en een bezoek aan haar winkel op de hoek van de Witte de Withstraat, had ik totaal andere verwachtingen van haar Bed&Breakfast. Marlies weet me te verrassen!

“Ik slaap in allerlei verschillende gelegenheden. Vaak zijn dit luxe hotels, maar wat de accommodatie echt goed maakt is de gastvrijheid en het gevoel van thuiskomen als ik ergens binnenkom. Ik weet hoe vermoeiend verre reizen zijn en wat je wilt ervaren als je het verblijf binnenkomt: een warm gevoel. Neerploffen op de bank of juist even genieten van de luxe faciliteiten, maar ik moet ook de gelegenheid hebben om er even te leven zoals ik normaal ook doe. Ik heb deze criteria samengevoegd en gecombineerd met de juiste sfeer die ik heb gecreëerd door de Bed&Breakfast zelf in te richten.”

Om het interieur te beoordelen heb ik de hulp ingeroepen van een expert, kortom de mening van Detailz styliste Stefanie Broekers. Hieronder haar kritieke oog en mening.

MarliesDekkers_BB_02

“Er is diversiteit aan meubels en accessoires, maar toch een duidelijk geheel! Mooi gebruik van prints en kleuren. De vormgeving oogt Engels. Neem bijvoorbeeld de foto hierboven met de mopshond, het schilderij en de bank. Authentieke details van het pand zijn behouden gebleven, doch is er een spannende combinatie ontstaan tussen nieuwe bouwkundige aspecten”.

“Ik word er vrolijk van! Kan deze stijl zeker waarderen! Vooral het “gedurfde” print en patroon gebruik. Dit is nou een duidelijk voorbeeld van een breed scala aan stijlen welke uiteindelijk toch voor een totaalbeeld zorgen. Het lijkt altijd erg simpel maar ik kan je vertellen dat hier tot in detail is over nagedacht”.

Net zo gek op gedurfde prints en patronen als Stefanie? Een overnachting in een van de luxe slaapkamers kost €350,–.

De accommodatie ‘MD Bed&Breakfast’ boek je hier.

Photography via Marlies Dekkers