Tweeduizend veertien wat was je een verhelderend, karakteristiek en vooral kleurrijk jaar! Je was een prachtig avontuur door kleurrijke tinten, verrassende interieurstijlen, nieuwe (toen nog onbekende) designers, groene stadsjungles, mijn steeds meer blauwe interieur, maar ook een innerlijke reis. Label1114 heeft het afgelopen jaar meer karakter gekregen door mijn eigen mening op interieur, maar ook door experimenten en enkele tripjes buiten mijn comfort zone.

Het was dan ook moeilijk om een lijst hoogtepunten te formuleren want kort van stof ben ik nou eenmaal niet. Wees niet bang, ik heb het kunnen samenvatten in 2 hoogtepunten (interieur en innerlijk) van afgelopen jaar, de top 5 meest gelezen blogs, een top 5 van mijn meest favoriete blogs (jup dat viel niet mee!), mijn eerste interieurproject (!) en een kleine vooruitblik van 2015. Enjoy the best of 2014!

Het Blauwe Huis a.k.a. home 1114

DSC_0136Dit jaar stofte ik mijn Nikon af voor enkele shots van mijn Blauwe Huis. Daar gingen uiteraard enkele projecten aan vooraf. Alles om van mijn huis, een thuis te maken. Ik vind het moeilijk te definiëren welke ‘stijl’ het is. Misschien kan ik je dat na mijn cursus vertellen. Voor nu label ik het: ‘eigen’ 😉

De “man” achter label1114

yoga-retrait_portrait

Dit jaar heb ik mezelf echt leren kennen. Ik had al een eigenwijze wil en vrienden betitelden kleuren en momenten met ‘typisch Johan’. Maar in de laatste week van augustus kwam ik mezelf keihard tegen. Een week lang yoga, tijd voor mezelf, stof tot nadenken, bewustzijn en veel inspiratie. Inspiratie die ik thuis in Rotterdam heb kunnen omzetten in actie en waar ik nog elke dag de vruchten van pluk! De yoga retraite was het mooiste cadeau aan mezelf afgelopen jaar! Lees er alles over in mijn ‘diary of an outlaw‘ blog.

Meest gelezen blogposts van 2014

holiday-cottage-orange-twist

Afgelopen jaar maakte ik enkele keuzes op basis van statistieken. Ik begon het jaar Engels met een korte Nederlandse samenvatting, maar dat heb ik omgegooid. Ik waardeer mijn lezers – jij dus! – en als ik heel eerlijk ben: woordgrapjes zijn leuker in je moedertaal 🙂 Hieronder de meest gelezen blogpost op label1114 van 2014:

Mijn blog top 5

Van de 150 blogs van afgelopen jaar is het bijna onmogelijk om een top 5 uit te kiezen. Onderstaande blogs dragen bij aan de vorm van label1114 waar ik verder mee wil.

09-ruben-ireland-01

 • Guest post: ten artists who will give your interior a natural vibe
  Vriendin, designer en blogger Jantine van Bleaq selecteerde 10 kunstenaars en werken met slechts 2 regels: het kunstwerk moest direct te kopen zijn en binnen het thema ‘natuur’ passen. Haar eigen woorden: “Ruben Ireland was the first name I thought of when Johan asked me to do this article. I’m a big fan of Ruben’s work, I love how mysterious his pieces are, and how he intertwines humans and animals in his work. The strong black and white contrast is something Johan would probably approve ;)”. En het is mijn persoonlijke favoriet!
 • Monday Mood: Ginger & Blue
  In juli introduceerde ik Monday Mood als nieuw thema op het blog. De minimale mood boards die ik hiervoor creëer zijn geliefd op Pinterest en iedere maandag weer een uitdaging! Ginger & Blue was de eerste en is en blijft een favoriet – zeker qua kleurcombinatie.
 • Flexa Creations House of Colours
  #Watmijnmurenvertellen was het begin van mijn grote kleuravontuur. Hiervoor waren gekleurde kussens op de bank me teveel, naast mijn neutrale kleurpalet. Maar door de juiste kleurkeuzes, komt er nu juist meer kleur in mijn interieur. Inmiddels ben ik groot Flexa fan en staat er al een project voor volgend jaar op de planning!
 • Bloggerslunch at First or Second Store
  Wat is de Bloggerslunch een fantastisch initiatief! Het is inspirerend om medebloggers te ontmoeten en tips en tricks uit te wisselen. Ook kom je nog eens ergens! In de bunker van Eddy en Femke van Hééérlijk nam ik deel aan mijn eerste Bloggerslunch en vorige maand mijn tweede in Alkmaar bij de First or Second Store van April & May. Het is een soort familiebijeenkomst, maar dan zonder enige verplichting 🙂
 • Guest post: the home of Freelennse
  Het afgelopen jaar heb ik Lenneke beter leren en kennen en werd ze naast collega ook een enorm geliefde vriendin. Onze humor heeft inmiddels een kanaal genaamd ‘Door:denkertjes’, maar door deze guest post leerde ik haar kennen op een nieuwe manier. I like!

FirstOrSecond-AprilMay-1114-1

Mijn eerste interieurproject

Het jaar 2015 begint al goed. Ongeveer een maand geleden benaderde één van de dames van de yoga retraite (de intense moeder) mij met de vraag of het inrichten van haar yoga studio ‘een brug te ver was’. En nee dat was het niet! De voorgaande maanden had ik al hulp en advies geboden voor haar website qua vormgeving en indeling. En nu ga ik haar online huisstijl doorvertalen naar een offline yogastudio. Ik voel me vereerd en gewaardeerd om haar droom te verwezenlijken. In februari opent de studio haar deuren, kortom eind januari meer over dit fantastische project!

Vooruitblik 2015

Volgend jaar hoop ik je weer te verrassen en veel te experimenteren in mijn huis en ideeën en inspiratie met je te delen! Dit jaar startte ik met de cursus interieurstyling om mijn kennis van voorgaande stijlen en ontwikkelingen bij te schaven. Volgend jaar hoop ik deze af te ronden met vlag en wimpel. Daarnaast hoop woonbeurzen bij te wonen je verslag te doen van de laatste trends, je te verblijden met freebies of een give away en last but not least: je weer mee te nemen op avontuur!

Goede voornemens vind ik moeilijk door mijn ‘veranderlijke’ karakter. Gelukkig is er één voornemen die zeker weten gaat lukken: blijven bloggen!

Hele fijne jaarwisseling, proost en zie je graag terug in 2015!

– Johan