Binnen, binnen en nog eens binnen. Hoezeer ik met dit huidige graag naar buiten ga, ben ik nog steeds graag binnen. In mijn huis in Rotterdam, maar ook in de zijne in Den Bosch. Als je het aangenaam maakt, wil je vanzelf vaker binnenblijven. Dat hoor ik steeds meer om me heen; vrienden die van hun “huissie” een thuis maken.

Maar ook binnenkijken bij anderen…

Vorige week keek ik binnen bij een vriendin van Marloes. Na haar avonturen in Frankrijk, zocht ze vanuit haar ouderlijk huis in Crooswijk een appartement in Rotterdam en vond die! Een stijlvolle dame met een stijlvol interieur die ik deze week met je deel!

Varen op de Binnendieze

Zaterdag kwamen mijn ouders naar Den Bosch. Vast een stiekeme controle waar ik veel weekenden vertoef, maar vooral om kennis te maken met het karakteristieke ‘s-Hertogenbosch! Toen ik Jeroen net leerde kennen en het stromende water onder de stad spotte, maakten we de afspraak om er in de zomer eens op te gaan varen.

In zijn 22 jaar Den Bosch had hij nog nooit de stad van onder leren kennen. Beetje hetzelfde als Rotterdammers die nooit op de Euromast zijn geweest… We hebben genoten! In een fluisterboot hebben we met z’n vieren de historische route gevaren en werden we meegenomen naar vroeger met hier en daar een knipoog en uitstapje naar het heden. Wat kon deze man vertellen! Een gepassioneerde vrijwilliger met een hart voor de stad – mooi dat deze mensen er zijn!

Ik kan je ook met zekerheid vertellen dat we binnenkort een andere route gaan varen want er zijn er in totaal 5. Het was overigens ook ontzettend spannend en bovenal rustgevend – als ik vriendlief mag citeren 😉