Deze binnenkijker is anders dan de voorgaande, want mocht je enorme fan zijn van deze bijzondere gerenoveerde ’30 jaren woning… dan kan deze van jou worden! Inderdaad je leest het goed, bewoners Agnes, Jordi en kleine Jace Jae hebben hun huis te koop gezet. Interieur architecte & designer Agnes Meinesz toont dat je met een creatief oog, veel wilskracht en experimenteren, je een woning eigen kan maken door een persoonlijke touch en materiaal gebruik. Laat je inspireren en geniet van deze warme moderne woning met diepe tuin in Rotterdam.

[dropcap]D[/dropcap]e woning van Agnes & Jordi is in 2011 volledig gerenoveerd met strakke wanden en plafond en goede isolatie. Toen ik voor het eerst mocht binnenkijken was ik meteen verliefd. De indeling, die Agnes volledig voor rekening nam na haar eigen ontwerp (zie onderaan), zorgt voor een hartelijke binnenkomst. De leefkeuken is voorzien van een warme muur van meranti houten panelen en een lak. De eettafel voorzien van stoelen en een bank met een fuchsia roze kleur maken een statement. Er is duidelijk over elk detail nagedacht! De fuchsia roze kleur komt verder in het huis terug in de vorm van woningaccessoires, maar hebben niet de overhand.

keuken

Met een kleine afstap sta je tussen de woonkamer en keuken in, waar je toegang krijg tot de hal, badkamer het souterrain en het toilet . Het kastje aan de rechterkant heeft een klassieke stijl maar contrasteert mooi met de moderne stijl in de rest van de woning. Een spannende mix. Het schilderij erboven is gemaakt door een vriend van Agnes & Jordi (en helaas niet op de foto te zien). De fuchsia gekleurde elementen komen er ook in terug, net zoals de gekleurde orchidee op het kastje ervoor.

woonkamer-vanuit-keuken

De sfeerhaard zorgt voor een subtiele onderbreking naar de zithoek met grote openslaande deuren naar de tuin. Boven de grote openslaande deuren is het glas-in-lood raam behouden. De beton grijze muur heeft niet de overhand, maar geeft je wel meteen de indruk dat je in een ander deel van de woning bent. Subtiel en zo eenvoudig! De muren zijn verder kaal gehouden waardoor de knusse zitkamer ruimtelijk oogt. Ook de lampen zorgen voor rust doordat ze de zelfde vormen hebben. Mijn persoonlijk favorieten hier zijn de verrijdbare salontafels, die Agnes zelf creëerden van boomstammen. En tip voor thuis: door de bouwmarkt-wieltjes eronder met rem, verzet je de houten elementen eenvoudig zelf.

woonkamer2

Stap van de verhoging af en vervolg je naar de hal waar onder andere de badkamer is gelegen. De badkamer, grotendeels voorzien van groen mozaïek, oogt door de elementen rustiek. De katoen decoratie bij de wasbak geeft net wat meer sfeer en de onderbreking met grote witte tegels tegen de wand schept rust. Ik voel me enigszins in Marokkaanse sferen door de lantaarn aan het plafond. De groene lijn gaat door in het toilet waardoor de sanitaire voorzieningen een thema hebben.

badkamer

Vanuit de hal volgt de andere deur naar het souterrain, die Agnes ook indeelde op een bijzondere manier! De natuurlijke trap geeft je toegang tot het slaapgedeelte, de walk-in-closet, berging en de babykamer (op deze tekening nog getekend als de werkkamer).

soutterain-plattegrond

Toen ik de eerste keer voet zette in het souterrain, viel mij meteen het bijzondere bedframe op: namelijk in de vorm van een veranda. Houten elementen, rustiek en ruimtelijk. In de slaapkamer zijn aan de muur wederom de meranti houten panelen gevestigd, ditmaal in een iets meer neutrale kleur. De rechterwand is deels voorzien van een gordijn met daarachter een lichtsnoer. Rust! Precies wat een slaapkamer nodig heeft. Overigens niet geheel onbelangrijk: ruimtelijk en geluidsarm!

slaapkamer

Achter de trap is een kleine opmaak hoek gecreëerd met klassieke en vrouwelijke elementen. Een andere interpretatie van de theater spiegels, deze barok spiegel is wederom een statement. Ik was met mijn eerste bezoek een klein kind in een snoepwinkel, raakte niet uitgepraat en als ik er zo over schrijf en de foto’s bekijk dan beleef ik het enthousiasme  weer! Terug naar de slaapkamer, die direct overloopt in de ruime walk-in-closet (al tijden op mijn wish-list 🙂 ). Door enkel afscheidswanden oogt het souterrain als een loft waar ruimtes natuurlijk in elkaar overlopen. De walk-in-closet is voorzien van goede belichting en biedt genoeg ruimte voor hem en haar. In geval van Agnes en Jordi, beide een goed gevoel voor fashion, is de kledingruimte goed verdeeld!

inloopkast-opmaak

Achter de inloopkast is de babykamer gesitueerd, die ik eerder deelde door haar creatieve vormen en inrichting. Jace Jae kan hier genieten van zijn eigen bos. De kamer naast de babykamer dient als berging en bied ruim 8m2 aan opslagruimte, of zoals bij Agnes: aan haar schoenen collectie.

babykamer

De kelderramen geven je zicht op de tuin die volledig is gelegen op het zuiden. De ruime achtertuin, in de vorm van een punt, betreed je door een klein trappetje na het openslaan van de deuren. Een kleine berging voor tuinspullen vind je achterin bij het hek. Het bestraatte stuk geeft ruimte voor de tuinmeubels, waar ik zelf enorm van gecharmeerd bent en eenvoudig te doe-het-zelve zijn. De behouden bomen zorgt voor geschut en een natuurlijk accent. Oja… en genoeg ruimte voor een grote groep vrienden of familie – weet ik uit ervaring van een gezellig tuinfeestje!

tuin

Als het kon zou ik persoonlijk per direct verhuizen! Niet alleen om de 120m2, maar ook doordat ik weet dat er met een architectonisch en creatief oog is nagedacht over deze woning. De meranti houten wanden, de subtiele sfeerhaard en het ‘loftachtige’ souterrain zijn mijn persoonlijke favorieten. Ik hoop dat deze woning je niet alleen inspireert maar misschien wel – en dat zeg ik met jaloezie – je toekomstige huis is! Hieronder nog een kleine vogelvlucht van de bovenverdieping/ begane vloer, zoals Agnes die had gepland, en volledig naar idee heeft gerealiseerd.

plattegrond

 

Kortom, is deze volledige gerenoveerde jaren ’30 woning iets voor jou en wil jij de toekomstige bewoner worden ?
Regel vandaag nog een bezichtiging!

Bekijk de volledig omschrijving op Funda.