Het is alweer een tijdje geleden dat ik een binnenkijker fotografeerde en deelde, Maar geloof me: ik miste het enorm! Natuurlijk deel ik mijn eigen interieur wel steeds vaker, maar ik houd ervan om bij anderen binnen te kijken. Zeker bij bewoners die, net zoals ik, gek zijn op veranderen en vooral durven. Zo ook Britt, een vriendin van Stefanie, die onlangs haar muur roze schilderde en nog geen 3 stappen van Stefanie vandaan woont. Tijd voor een binnenkijker!

Geen blauw, maar roze

Op een foto van TSOS, de webshop van Stefanie, spotte ik een toffe foto van het interieur van Britt met een diepblauwe kleur op de muur. Daar moest ik als blauwfanaat natuurlijk even mijn blik op werpen. Maar toen Britt me dacht teleur te stellen met het nieuws dat de muur inmiddels oud roze is, wilde ik juist een kijkje nemen! Ik adviseerde roze namelijk bij vriendin Marloes, maar wist niet hoe het eruit kon zien en dan zijn dit soort bezoekjes natuurlijk nóg leuker!

binnenkijken-bij-britt-01

Wow! Wat een ontzettend toffe mooie en bovenal warme kleur op de muur! Oud roze van Perfection om precies te zijn. Ook ben ik onder de indruk van de vloer, want: betonvloer. Eentje die iets meer groen pigment lijkt te hebben, laat Britt ook weten want ze kocht de exact zelfde grijze betonvloerverf als Stefanie, maar die heeft een compleet ander tintje in huis. Ook spot ik meteen planten: word ik blij van. Al zijn het maar de Monsterabladeren in een leuke vaas. De lamp (Loods 5) boven de eettafel zorgt voor een mooi contrast met de strakke witte designstoelen en het grijze tafelblad.

Een mix van jaren ’60 en design

Ik merk meteen dat ik binnen ben bij iemand die er verstand van heeft. Sfeervolle composities, een mix van diverse stijlen en bovenal: veel lef. Dat is niet heel gek want Britt stylde onlangs nog de showroom van Loods5 en heeft de opleiding Interieuradviseur gevolgd op het Hout- en Meubileringscollege. Daar ontmoette ze Stefanie en sindsdien zijn de twee vriendinnen 🙂 Stefanie sloot ook gezellig aan om bij te babbelen.

binnenkijken-bij-britt-03

De groene hocker van velours kocht ze bij Søstrene Grene, een van haar favoriete woonwinkels (snap ik !). De botanische posters aan de muur kocht ze bij Desenio. Het bord met de flamingo is van Kwantum. Het jaren ’60 dressoir scoorde ze op Marktplaats. ‘Het kastje moet nog gevuld worden met flessen drank’, aldus Stefanie.

Ik volg @Budgethome, zij deelt altijd leuke interieuraccessoires voor een prikkie

binnenkijken-bij-britt-06

binnenkijken-bij-britt-00

Britt schud de kussens op voor het perfecte plaatje. Ook zie je een glimp van haar slaapkamer die met de woonkamer gescheiden wordt door een glazen pui. Iets minder kleurrijk dan haar woonkamer door de zwarte muur, maar niet minder stijlvol. Maar goed, daar kwam ik niet voor 🙂

Het opschudden van de foto’s is eigenlijk ook het enige wat nodig is. ‘Je kan hier altijd binnenlopen uit het niets want het is al-tijd opgeruimd’ zegt Stefanie. ‘Ja, soms probeer ik er een rommeltje van te maken, maar dat lukt gewoon niet hahaha’.

De kussens kocht ze bij H&M Home, het kleed is van Karwei en de hoekbank is van Loods 5. Het stijlvolle salontafeltje is van het Deense merk HAY. Naast een contrast tussen materialen en kleuren, is de kamer vanuit deze hoek ook heel anders qua stijl. Ietwat meer modern en iets minder uitgesproken. Maar goed, er moet natuurlijk ook rust zijn. Gelukkig zijn er wel planten!

binnenkijken-bij-britt-05

binnenkijken-bij-britt-07

Soms probeer ik er een rommeltje van te maken, maar dat lukt gewoon niet hahaha

binnenkijken-bij-britt-010

Ook dit toffe effect van de hanglamp wilde ik nog even met je delen! En ik sluit nog even lekker aan voor thee en koekjes bij deze gezellige twee!

binnenkijken-bij-britt-02

Fotografie © Johan Hazenbroek, label eleven fourteen