Wat is het toch heerlijk om binnen te kijken bij Rotterdammers! Via vriendin Marloes leerde ik Sheliza kennen. Een elegante verschijning, die je keer op keer weet te verrassen met haar outfits! Dat maakte mij natuurlijk nieuwsgierig naar haar huis! Dat én het feit dat ze me vertelde ‘ongeveer dezelfde kleur blauw in haar slaapkamer te hebben’…

Haar appartement is gelegen op een steenworp afstand van de Maas, en omgeven met konijnen! In de winter, vertelt ze, heeft ze uitzicht over de gehele Willemsbrug, maar met de bomen in bloei is er nog een klein deel van te zien. Om op die hoogte te komen van het uitzicht moet je eerst een stijlvolle hal door en trap op. Ik kom aan in de hal waar ik meteen een Monstera spot. Dat is punten scoren!

label1114-entree-01-fx

#cameraselfie

label1114-entree-02-fx

Dat je het even weet… 😉

Modern, industrieel en vooral veel karakter

Eenmaal boven word ik gegroet door Sheliza en nacho’s. Zelfs haar keuken is stijlvol ingericht met gouden accenten en stijlvol servies (die ze overigens gewoon bij de Action scoorde. TIP!). In de woonkamer groet ik haar vriendinnen – die spontaan op de stoep stonden – en sta ik even stil voor haar muur.

label1114-woonkamer-01-fx

“De vorige bewoner had de roestverf laten staan. Toen hij zijn tv en spotjes weghaalde, moest ik de gaten vullen, dus ik kreeg de verf om dit op te lappen. Helaas werd het niet helemaal egaal, vandaar dat je nog plekken ziet, maar dat maakt het juist lekker industrieel”

Roestverf? Ik had er nog nooit van gehoord, maar je kan het gewoon in de bouwmarkt krijgen. “Je brengt eerst een basis van zwarte verf aan, dan zet je de roestverf erop en uiteindelijk maak je het af met een applicator en wacht je (tot 2 weken) op het roest-effect”, aldus de classy doe-het-zelfster. Haar elegante velours groene bank maak het plaatje helemaal af. Hand in hand met de lamp en de plant.

label1114-salontafel-fx

label1114-woonkamer-04-fx

De bank scoorde ze bij Sofa Company, de salontafel met visgraatpatroon is van Dutchbone. De stellingkast van IKEA was wit en verfde ze zwart. Deze dame gaat voor kwaliteit! Dat is niet zo heel gek, want in het dagelijks leven is ze Quality Specialist in de voedselindustrie.

Favoriete woonwinkels

Natuurlijk ben ik ontzettend nieuwsgierig waar ze al haar meubels en accessoires scoort. Ze shopt het liefst in conceptstores, zoals KEET Rotterdam. Maar het merendeel van haar huidige inrichting shopte ze bij onderstaande favorieten:

  • Woonstore
  • Sissy Boy
  • KEET
  • Rituals (ben ik echt gek op!)
  • Wehkamp (“zij bezorgden mijn salontafel op zondag, dus ik was blij!”)
  • Søstrene Grene (keukenaccessoires)
  • Dille & Kamille (keukenaccessoires & planten)

Joie de vivre

De stellingkast staat vol met herinneringen. Polaroids met vriendinnen, een kaart die ze van haar tante kreeg, maar ook de C’est la vie poster met het uiltje. Die twee gaan hand in hand. Het uiltje wijst in Dijon op straat naar alle bezienswaardigheden en is een aandenken aan haar tijd in Frankrijk, waar ze 3 jaar heeft gewerkt.

label1114-woonkamer-02-fx

label1114-woonkamer-03-fx

Een palm, een Dracena, Ficus en een ratjetoe aan planten in de vensterbank. Sheliza scoorde de meeste planten bij de plantenhal. Er moet nog een afspraak gemaakt worden voor een tweede bezoek, waarbij ik uiteraard mee ga!

De nacho’s verhuizen naar het balkon…

…zodat ik de eettafel ook even mooi op de foto kan zetten. Enkele glazen rosé blijven staan, maar ik lust ook wel een slokje! Om de tafel dansen twee verschillende stoelen in vorm en kleur. De gele velours stoelen zijn van Kick Collection, de zwarte stoelen van Kwantum. De karakteristieke Delfts Blauwe vaas scoorde ze op Marktplaats.

label1114-eethoek-02-fx

“Boven de eettafel wil ik nog een houten balk met diverse fittingen en light bulbs voor sfeervol  industrieel licht tijdens het eten en borrelen. Ook ben ik nog op zoek naar een Perzisch tapijt voor aan de wand.”

label1114-eethoek-01-fx

De blauwe master bedroom

Natuurlijk stond ik al een tijdje te popelen om ook haar blauwe slaapkamer te mogen fotograferen. De diepblauwe kleur op de muur is van ‘Oceaan’ (Gamma). Ze liet het bed op maat maken. Op het tafeltje naast het bed staat een lijstje met de tekst ‘Oh. Sunday’.

label1114-slaapkamer-01-fx

label1114-slaapkamer-02-fx

Zelfs haar badkamer ensuite en het toilet zijn sfeervol ingericht om optimaal te ontspannen!

[one_half]label1114-badkamer-01[/one_half][one_half_last]label1114-toilet-01[/one_half_last]

De woondroom van Sheliza

“Ik zou ooit nog in oudbouw willen wonen. Een oud schoolgebouw ombouwen tot huis. In Rotterdam natuurlijk! “Van nieuwbouw krijg ik echt een allergische reactie”. Naast de woondroom staan op haar wensenlijstje nog een blauwe fauteuil voor de zithoek, een oude wereldkaart voor de hal beneden en gordijnen voor de woonkamer.

label1114-Sheliza-01

 

Sheliza, bedankt voor je gastvrijheid, het binnenkijken en natuurlijk de gezelligheid. Proost op een volgend avondje! 

 

Fotografie © Johan Hazenbroek, label eleven fourteen