Gisteren keek ik blij terug op een wederom geslaagd weekend. Na een koffiedate met een vriendin en een flinke wandeling door Rotterdam met mijn vriend plofte ik thuis op de bank met mijn bananensokken 🙂 Ik genoot van een brownie die Jeroen bij Jordy’s Bakery had gescoord en ontving een blije reactie van mijn interieurklant – alleen maar positiviteit! En dat is een mooi begin van deze Blauwe Maandag dacht ik zo!

bios-bloemen-blijeklanten-04

Een blauw schaaltje met een goedgevulde brownie op mijn nieuwe bruine bank! Het schaaltje kocht ik bij Dille & Kamille (nieuwe favoriete hotspot als het om servies gaat). Het was echt te lekker en natuurlijk mega gezond *kuch*. 

Schikt het?

Met de kerst kreeg ik een toffe transparante vaas waar ik nu om de week bloemen voor koop. Ik ben nog steeds een plantengekkie, maar vind het ook wel leuk om naast al dat groen wat kleur toe te voegen. Ik maak graag zelf boeketten voor mijn vazen. Zo nu en dan een dagje meedraaien in een bloemenwinkel lijkt me heerlijk! Zaterdag scoorde ik onderstaand boeket op de mar(k)t in Rotterdam. Het is een combinatie van Alstroemeria’s, distels en gele bolletjes (hoe heten die eigenlijk?). Ik vond het wel grappig om ze zo boven het boeket te schikken – lekker speels!

bios-bloemen-blijeklanten-01

Ze pasten niet allemaal in de vaas, maar gelukkig ben ik ontzettend vaas-verslaafd en heb ik altijd opties genoeg voor meer bloemen! Van mijn vorige boeket had ik nog enkele kangoeroepootjes over, die ik combineerde met de rest.

bios-bloemen-blijeklanten-02

Yay: blije klanten!

Vrijdag om 10.00 uur stond mijn goudsmid op de stoep voor een bak koffie bij de plannen voor 2018. Twee jaar geleden gaf ik zijn logo vorm en ontwierp zijn website. Sindsdien is zijn aanbod gegroeid en heeft hij flink naam gemaakt. Dat zijn de klanten waar ik het voor doe! Het is een beetje flauw, maar ik ga ‘m toch maken: we hebben weer mooie plannen ‘gesmeed’ voor 2018! En daar ben ik blij mee want dit is een fantastisch mooi ambacht om onderdeel van te mogen uitmaken!

Na de koffie woonde ik een lesje Hatha Yoga bij met OneFit. Het was mijn eerste lesje yoga in tijden, de laatste was zo’n 4 jaar geleden tijdens een retraite in Zuid-Frankrijk. Het lesje Hatha Yoga bij Balanzs is ontzettend goed bevallen! Een leuke nuchtere lerares met Brits accent maakte de les leuk en leerzaam. Ik heb er flink spierpijn aan overgehouden, maar ga er zeker nog eens heen!

Moodboard voor een Frans landelijk interieur

Er is niks zo belangrijk als balans! Daarom vond ik dit een perfecte break tussen plannen smeden en plannen sturen. Na de yoga stuurde ik mijn kleuradvies naar mijn klant in Hilligersberg. Eerder deed ze een interieuradvies cadeau aan haar zus, maar ook zelf wilde ze er aan geloven. Ze had enkele ideeën, maar wist niet goed waar te beginnen met kleur. Hieronder een glimp van het kleuradvies.

moodboard-gerda-hilligersberg

Woonkamer/eethoek advies – Army Green voor de muren, Delicate Greige voor de kozijnen en Gravel Grey voor de kasten

Haar antwoord op het interieuradvies was als volgt:

Hoi Johan, wow, dat is even wennen! Een stuk donkerder maar wel erg mooi. Ik ga het op mij in laten werken. Veel stof tot nadenken!

Wat blijft het toch heerlijk om klanten blij te maken met kleur. Of het nou een logo is of interieurdesign – ik doe het beide ontzettend graag. En ik eindig nog even met deze heerlijke bank die stond te shinen in het zonnige zondag-zonnetje gisteren!

bios-bloemen-blijeklanten-03

Fotografie © Johan Hazenbroek, label eleven fourteen