Al een tijdje was ik op zoek naar een bloemetjesprint voor in huis! Ik had via het Rijksmuseum al beeldmateriaal gespot van onder andere De Heem van Jan Davidsz, een print die je – als je even Googled – ongetwijfeld herkent! Maar ik wist het allemaal nog niet hoe of wat. Misschien ken je dat wel; het idee kunnen dromen, maar nog niet zeker over de uitvoering zijn. Story of my life.

Tot ik gisteren op tweede paasdag met Jeroen over de Swan Markt liep en dit toffe kussen spotte. Ik moest er toch nog even over nadenken, want er lag ook een kussen met bananen erop. Tsja, ik heb een zwak voor pop-art… Maar toen opeens wist ik het: het werd het kussen met bloemen erop!

label1114-0418-03

Gelukkig kan ik goed kiezen… O nee, toch niet!

Eenmaal de keuze gemaakt om voor het rechthoekige kussen met bloemenprint te gaan, wees vriendlief me op 2 verschillende prints. Shit! Menig mens zou daar helemaal blij van worden, maar ik ben niet zo goed met keuzes. De een met een blauwe ondergrond, de andere met zwarte ondergrond. Dat blauwe past dan weer mooi bij de muur, en ‘ik houd tenslotte van blauw’… Maar de andere had toch een meer divers palet met bloemen. Dus die werd het!

label1114-0418-02

Een schaap met een bos bloemen zat op een bank…

Dit bonte kussen is behoorlijk klassiek qua print. Dat vind ik het leuke aan combineren in huis! Te bedenken dat dit kussen nu mijn bank deelt met een schaapachtig* kussen vind ik dan weer hilarisch. Het moet een niet te bont gezelschap worden, maar wel leuk hoe het ene kussen, het andere kussen complimenteert. En gecombineerd met een effen velours grijzen kussen zorgt weer voor een rustig geheel en beperkt het aantal prikkels.

label1114-0418-00

Mocht je nou ook fan zijn van dit kussen, kijk dan zeker even op de website van designer Ivana van der Ende. Ik ben in ieder geval erg blij met mijn kleurexplosie op de bank. Bloom baby bloom *zingt ‘Disco inferno’ er achteraan* 😉

 

* Het ‘schaap’ kocht ik gewoon bij de H8M Home en spot je hier

Fotografie © Johan Hazenbroek