Bolia is een van de interieurmerken die ik nauwlettend in de gaten houd. Niet alleen door hun geweldige kwalitatieve producten, maar met name door hun branding en creativiteit. De campagnebeelden draaien om mensen en de fotografie inspireert me. In februari deelde ik de SS19 collectie en ook nu deel ik met liefde de nieuwe collectie van 2020. Dat is smullen!

“Ieder design is een creatieve interpretatie van onze oorsprong, op geheel eigen wijze vertolkt door getalenteerde designers van over de hele wereld”

De nieuwe collectie is — naast een ode aan de Scandinavische natuur — een hommage aan het Scandinavische designerfgoed. De producten zijn enorm next level als het gaat om vakmanschap, creativiteit en duurzaamheid. Het kostte twee jaar, maar dan heb je ook wat! In totaal werkte er dertig getalenteerde designers aan de collectie; van upcoming tot gevestigde namen. Hierdoor zijn er veel creatieve gedachten aan te pas gekomen, maar ondanks dat wel een rode draad in de stijl die je van Bolia mag verwachten. Scoor!

Ook deze collectie kenmerkt zich door eenvoud en oog voor detail. De barbutler — uitgevoerd in strakke lijnen, gecombineerd met marmer en messing — serveert Taper, Een mondgeblazen minimalistische lijn van glazen en karaffen, ontworpen door Jüngerkühn. Ook mooi in of op barkast ‘Oliver’. Het is meer een kijkdoos dan een kast als je het mij vraagt, uitgevoerd in mijn favoriete materiaal: walnoot.

“For this collection, we have explored the beauty in the nature, materials and colours from the ever-changing Scandinavian seasons that surrounds us. The new sustainable collection forms part of our wider efforts to reduce impact on the environment, and sustainability has been the starting point for every new design. We are on a new exciting path for Scandinavian Design and are proud of the many sustainable initiatives behind the new 2020 design collection, but the one we believe matters the most; is designing beautiful products that are built to last for many years.”

Lars Lyse Hansen, CEO van Bolia.com.

Dit interieur nodigt uit om plaats te nemen. De bank met ribstof in een petrolkleur laat zich goed combineren met de natuurlijke materialen van de ruimte en designs uit de collectie. De glazen bijzettafels ogen als vazen, dat is niet heel raar want zo zijn ze ook ontworpen! De Topped collectie is een ontwerp van VOSDING Industrial Design en is verkrijgbaar als vaas én als bijzettafel. De organische voet is van mondgeblazen glas en de bovenkant van massief zwartgelakt hout. Deze twee interieurfavorieten gecombineerd zijn voor mij een favoriet #wishlist.

Het zit ‘m in de details! Zoals dressoir ‘Cord‘ in witgelakt eiken. Het luchtige front van gevlochten papier is een mooi contrast met het zware en solide massief eiken.

Lampenlijn Callas is een ontwerp van het Italiaanse designduo ‘e-ggs’, en zorgt voor rustgevend licht. De vorm van de lamp is geïnspireerd op de operazangeres Maria Callas en de Callas bloem.

Voor je urban jungle ontwikkelde Bolia een collectie van simplistische potten. De keramieken potten hierboven ‘Botanique‘ zijn een ontwerp van Granstudio en zijn verkrijgbaar in zwart en grijs. De betonnen bloempotten uit de ‘Podium’ lijn hieronder zijn een ontworpen door Sanna Völker, een Zweedse die nu in Spanje woont en werkt. De potten zijn een fusie tussen de twee landen en culturen. Je planten op een podium, dat wil je toch!

Dit is overigens een kleine selectie uit de nieuwe Bolia 2020 collectie! Ik kan niet wachten om de gehele collectie in de winkels te bewonderen, want er zitten behoorlijk wat parels tussen.

En… mocht je net als ik van koopjes houden: tot 12 augustus ’19 geldt er een introductiekorting van 25%!

Fotografie © Bolia.com