… en de fotografie is weer fenomenaal! Ik kreeg de mail binnen met de toffe Bolia SS18 collectie en wist dat ik dit moest delen! Ik ben al een tijdje groot fan van dit merk en woonde dan ook de opening bij in Amsterdam en Utrecht, toen ze besloten naar Nederland te komen!

Dit Deense designmerk prikkelt alle zintuigen. De winkels bieden inspiratie, de fotografie is een streling voor het netvlies en CEO Lars Lyse Hansen is muzikaal en zet, ism DJ talenten, mixtapes voor Bolia in elkaar en deelt deze via Soundcloud (aanrader als je van deephouse houdt). De nieuwe ‘Springful Bolia Mix’ klinkt echt weer lekker!

Bolia-SS18-OVALS-PATH-PILLOLABolia-SS18-CARMEN-SHIFT-ROUND-MINGEI

Helemaal rechts zie je stoel Carmen van designer Yonoh. Het is een reïnterpretatie van de klassieke armstoel. Gemaakt van milieuvriendelijke foam en sterk staal. Comfort en elegantie in een! 

Bolia-SS18-RING-STRAP

Nieuwe kleuren en interpretaties

Met de nieuwe SS18 collectie presenteert Bolia een nieuw tijdperk. Ook werkten ze samen voor deze collectie met designers zoals Yonoh, Hertel & Klarhoefer en Joa Herrenknecht. Voor mij nieuwe namen, maar als ik de collectie zo zie dan zijn het verrassend goede designers! Terugkomend op het tijdperk slaan ze niet alleen een nieuw seizoen in, maar ook een nieuwe richting qua identiteit.

Bolia-SS18-ZYL-pouf

Bolia presenteert de collectie in matte tinten, van roze tot blauw. Ik word hier wel heel blij van! De vorige collecties werden gepresenteerd in klassieke ruimtes, maar nu zijn de muren effen waardoor de focus echt op de designs ligt. En dat sluit aan bij hun nieuwe richting: ‘stripped down to the essentials’.

Bolia-SS18-FUNNEL

“The universe is playful, minimalistic, powerful and soft – all at once and everything in between. Classic gets a twist as the collection is predicated on clean, sleek and simple silhouettes and the urban sense of the collection encourages you to do everything differently. To turn life upside-down and welcome a new, unexplored era. Organic bended wood, structural surfaces and geometric patterns meet materials with a raw, industrial feel”

Bolia-SS18-Eten

Hoewel ik persoonlijk nog steeds gecharmeerd ben van het zwarte Bolia bestek, die ik dan ook enkel uit de kast haal met speciale gelegenheden, vind ik deze kleurrijke ‘olie’ kleuren ook enorm tof! 

Bolia-SS18-FlachmannXL-00

Bolia-SS18-FlachmannXL-01

De Flachmann XL is, zoals zijn naam al doet vermoeden, groter dan zijn vorige ontwerp

Dit is overigens niet alles uit de Bolia SS18 collectie! Er is nog veel meer en het ligt vanaf morgen in de winkels! Ik ben in ieder geval enorm fan en kan niet wachten om de nieuwe collectie te bewonderen. Dan kan ik uiteraard niet beloven om niet iets mee naar huis te nemen want ja, dat ‘tikkeltje anders’ past wel bij me!

 

Fotografie © Bolia.com