Bouwen is wellicht een beetje overdreven maar dit fantastische boek á 1,2kg kan tot 900kg dragen! Hoe? Door het honingraat van origami die tevoorschijn komt als je het boek openslaat. Stylish! Wat begon als een Kickstarter project van designer Mike Mak is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig product in diverse kleuren en vormgegeven op een stijlvolle manier; Bookniture.

Eenvoudig op de boekenplank

Opbergen is zeer eenvoudig; klap het boek dicht en zet ‘m eenvoudig op je boekenplank of in je boekenkast naast de andere boeken.

Bookniture-shelf

Zoals je hierboven ziet is de Bookniture verkrijbaar in diverse kleuren, namelijk: karton, rood, donkergrijs, zwart leer en de special edition: betongrijs. Maar met alleen openvouwen ben je er nog niet. Bij ieder versie past een ronde vilten zitting die je eenvoudig bovenop de honingraat plaatst. Hieronder de stoere zwart leren versie.

Bookniture-leatherblack

Bookniture-leatherblack-out

Maar naast kruk kan je Bookniture ook gebruiken als nachtkastje of een bijzettafel. Combineer er meerdere met een houten plank en je hebt een bank. Negenhonderd kilo is heel veel, dus bouw er op los!

bookniture-darkgrey

Het verhaal achter Bookniture

Wat je vaak hoort is dat designs ontstaan uit frustratie of uit een grote behoefte. Zo ook Bookniture. Wonen in een van de meest overvolle steden waar woonruimte gelimiteerd is, zorgt voor creatieve gedachten en oplossingen. Toen Mike Mak een paar jaar geleden een interieurbeurs bezocht en in aanraking kwam met karton in de vorm van een honingraat, werd hij verrast door de stevigheid en kracht van de structuur. Hij nam het sample mee naar huis en plaatste het als decoratie op zijn boekenplank en vanaf toen is het balletje gaan rollen.

Om zijn vrienden een betere zitplaats dan de grond te bieden bedacht hij Bookniture.

Bookniture-grey-essentials

Inspirerend, vind je ook niet? Sindsdien is het onderdeel geworden van zijn ‘essentials’. Een soort fifty shades of grey, maar dan anders… 😉

© BOOKNITURE