Daar staat ‘ie dan: onze kerstboom. We hadden het er onderling al even over gehad; van mij hoefde het niet… maar we zijn beide blij dat ‘ie staat! Naast enkele nieuwe ballen, kocht ik dit weekend ook mijn eerste auto – yay! En natuurlijk een kleine update over onze bouwplannen…

Mijn bruine bolide

Ein-de-lijk is ‘ie er; mijn bruine bolide. Sinds ik auto’s kon onderscheiden van merk, ben ik fan van de MINI. Natuurlijk wist ik dat mijn pa en opa in een Citroen reden, maar daarnaast deed het me niet veel. Tot ik ooit eens een MINI spotte en deze eindeloos configureerde via de site. Vaak een zwarte met bruine bekleding want tjsa: binnen wil het oog ook wat. En natuurlijk alle zichtbare opties, want ik heb geen verstand van dingen die ik niet kan zien of voelen, zoals alle draden en apparatuur onder de motorkap.

De MINI is overigens niet de enige auto die ik in mijn zoektocht had meegenomen. Mijn budget begon redelijk laag, maar met oog op een tweedehands auto die nog een paar jaar mee moest, wilde ik niet achter de feiten aanlopen met gedateerde opties. Daarbij heb ik altijd het motto: “als je iets doet, doe het dan goed” gehad. Dus naast een MINI heb ik ook rondgekeken naar een Ford ‘feestje’ (Fiesta), een Fiat500, Renault Clio, Opel Corsa en een Citroen DS3.

Meteen naar mijn ouders op de Veluwe geracet om dit pareltje te showen

Het interieur als overtreffende trap

Veel van de auto’s konden me aan de binnenkant niet boeien. Dat begrepen er veel om mij heen niet, maar het interieur van de auto zie ik zelf het meest. Kortom, het interieur speelde een grote rol en toen ik de MINI van een vriendin van binnen had gezien, was ik verkocht! En zeker van deze toffe bruine MINI Cooper met panoramadak, bruine bekleding en zwarte details. O en natuurlijk de kleuraccenten die je zelf kan instellen. Je snapt wel, als je me al even volgt, dat die van mij blauw schijnen 😉 Ik kan niet wachten om veel mooi kilometers te maken met deze te gekke bolide!

Een kerstboom met ballen

Naast mijn auto, heeft onze kerstboom ook bruine en blauwe accenten, maar ook gouden, bronzen en groene. We hebben een traditionele ballenboom. Geen hamburgers, tijgers of fantasiedieren. Gewoon old-school kerstdecoratie met ballen, pegels (!) en hier en daar een vogel. De piek is antiek en wordt vergezeld door een vogel. Een splinternieuwe vogel, want we scoorde ‘m dit weekend. Evenals de groene ballen in de vorm van een dennenappel.

Handig die reflecterende ballen, ‘hi!’

Ik kan niet wachten tot volgend jaar rond deze tijd, want bij ons nieuwe huis hebben we een echte kerstboom in de tuin. Ideaal en extra sfeervol! Persoonlijk heb ik ook liever een echte boom, want die ruiken zo lekker. Maar deze neppert is ook mega welkom en verliest ‘naalden’ dus doet hard zijn best om een echte te imiteren 🙂

Bouwen aan ons droomhuis

Hoewel dit bijna het eerste weekend is zonder bouwplannen, is er geen moment dat ik er niet aan denk. Vorige week hebben we een nette mail opgesteld om naar de eerste aannemers te sturen. Naast onze wensen hebben we daar een lijst met werkzaamheden per ruimte aan toegevoegd en de constructie- en bouwtekeningen.

Het heeft even geduurd om die bouwtekeningen te finaliseren want je moet met letterlijk alles rekening houden. We hebben een deel van het huis zo verbouwd dat we aan de enorme achtertuin leven en daarvoor alle ruimte hebben — lees: draagmuren worden gesloopt en er komen meer ramen voor het uitzicht.

Kortom, voor ik het finale ontwerp deel, willen we eerst offertes van aannemers om te kijken of het budget uitkomt. Want als dat zo is kan onze wens in vervulling gaan en is het plan definitief en klaar voor publicatie. Tot die tijd hoop ik even verder, met zicht op onze sfeervolle kerstboom en een geweldig toffe bolide onder mijn reet.