Het is geen weekendverslag, maar wel heel typisch dat deze drie toffe workouts allemaal beginnen met een B. Het is overigens geen BBB, want dat is een les apart, maar je traint die billen, buik en benen er wel behoorlijk mee! Overigens is het officieel ‘Indoor Bootcamp’, maar  als je van ‘indoor’, ‘binnen’ maak is alles weer in balans!

Deze 3 workouts ga ik toevoegen aan mijn wekelijkse agenda want ze geven me zo ontzettend veel energie, dat ik deze blogpost al stuiterend zit te schrijven. Ik kan het iedereen aanraden om een van deze lessen, het liefst alle 3, te volgen. Het blijft toch bijzonder om volledig ‘leeg’ naar een les te gaan en de les te verlaten bomvol energie? Ik vind het een heel raar verschijnsel, omdat ik soms na het werk in de trein naar huis gesloopt mijn ogen sluit voor een klein dutje en in Rotterdam de trein uitstap met de laatste energiereserves in mijn lijf.

Vorige maand schreef ik over mijn eerste maand OneFit en ook deze lessen zijn OneFit-locaties, dus dat komt goed uit!

Elke minuut helemaal naar de getver

Afgelopen maandag volgde ik voor de tweede keer Indoor Bootcamp bij Stride 6ft8, een van de OneFit-locaties die ik nu als favoriet beschouw. Trainer Jeroen is prettig gestoord en zorgt ervoor dat je alles – maar dan ook alles! – geeft in 1 minuut. De les is een circuitje van minimaal 8 oefeningen die je in duo’s aflegt. Elke minuut telt en de les eindigt pas als het klokje rond is en de 60 minuten erop zitten. Je krijgt dus echt waar voor je geld! En als je denkt dat er ruimte voor rust is, dan heb je het mis. Er wordt wel degelijk gerust, maar op een actieve manier! 

Daarnaast heeft Jeroen altijd toffe playlists aanstaan om je mee te enthousiasmeren. Ook vraagt hij je mee te zingen als je niet meer kan en dus ‘van plan’ bent om stil te staan. Lijkt een beetje op het ‘foute bingo’ concept: dat wil je ook niet! Aanrader dus!

Een uur lang erop los staan zonder na te denken

Ook leuk: bokszaktraining bij Krachtig Rotterdam. Krachtig Rotterdam kende ik al omdat ik er eerder een WODje deed met drillinstructrice Daphne, maar ik ben ook gecharmeerd van de les bokszaktraining. Het is een behoorlijke open deur, maar je ramt een uur lang op een bokszak. Nouja…gecoördineerd rammen, want trainer Karin let gelukkig op techniek en houding!

De les bestaat uit 4 rondes waarbij je iedere minuut een aantal stompen op de zak uitoefent, die vastgehouden worden door je maatje. Dat kunnen directen zijn, gevolgd door een hoek en bijvoorbeeld een trap. Trap overigens altijd met je schenen tegen een bokszak, want met je wreef is enorm pijnlijk! Ik spreek uit ervaring… 😉 Tussen de rondes doe je core-oefeningen, kortom een actieve rust!

Op die actieve rust ga ik eigenlijk wel heel erg goed, want zo heb je eigenlijk geen tijd om na te denken. Tijdens het rammen op de bokszak denk ik ook nergens over na, behalve natuurlijk de juiste techniek toepassen. Dat niet nadenken is een pure luxe! Over luxe gesproken, de locatie is ook ontzettend netjes en voorzien van goede apparatuur en materialen. Kortom, een mooie invulling voor mijn dinsdag!

Plons: de dag beginnen in een bak water

Op vrijdag heb ik altijd vrij. Ik werk dan voor mezelf als freelance designer en deel de dag in zoals het uitkomt. De afgelopen maanden vulde ik mijn pauzes in met Hatha Yoga bij Balanzs, gevolgd door een lunch met een vriend of vriendin. Vorige week deed ik het een beetje anders en besloot om, samen met vriendin Marloes, de dag te beginnen met een plons. Om 8.00 uur om precies te zijn! Voor ik ‘OneFitter’ werd, trok ik al baantjes bij het Oostelijk zwembad dus het was voor mij geen nieuwe locatie. Wel is het een heerlijk begin van de dag, kortom iets wat ik vaker wil gaan doen.

“Ik ben eigenlijk altijd al een waterrat geweest!”

De dag beginnen in een bak met 32 graden warm water is genieten! O en wist je dat je met een uur zwemmen zo’n 500 calorieën verbrand? Niet heel gek want je traint je hele lichaam. Ook reduceert zwemmen stress. Geloof me ik ben geen zwemexpert, maar als er iemand is die dat wel weet, dan is het Madelon van Glowmagazine! Zij deelt veel over zwemmen op haar blog, waaronder 10 redenen om te gaan zwemmen – waar ik er zojuist 3 van deelde!

Ik ben eigenlijk altijd al een waterrat geweest! Vroeger ging ik vaak doordeweeks naar het zwembad met mijn pa en als ik de zee in kan, dan pak ik mijn kans!

Welke workouts staan er bij jou wekelijks op het menu? Deel ze gerust met me!

PS: en het toffe van die verschillende locaties: ze liggen meestal op zo’n 15/ 20 minuten lopen waardoor ik met gemak aan 5.000 stappen per dag kom #winwin