Een luchtige en lichte woonkamer; ik had er wel behoefte aan met dit donkere weer! Het appartement in Stockholm is niet alleen het licht en luchtig, maar ook het plafond is heerlijk hoog en het appartement is ‘versierd’ met Zweeds design!

Treed binnen in dit fijne appartement met blikvangers waaronder de grote vijgenboom, de kastfrontjes van Superfront en accessoires en meubelen van IKEA. Geen straf om hier te mogen wonen!  Een enorme leefruimte met een klein knus hoekje met schommelstoel en – ik gok – mooi uitzicht! label1114-BrightStockholmApartment-2

label1114-BrightStockholmApartment-3

label1114-BrightStockholmApartment-4

Is het niet de ruimte, dan is het wel het kleurenpallet waar je ontspannen van wordt! Rechts kastfrontjes van het Zweedse Superfront. Vitra Eames stoeltjes aan de eettafel, en links een cognackleurige bank. De TV is aanwezig, maar ook weer niet door de weggewerkte kabels. En om wat kleur in de living te brengen: een expressief schilderij.

label1114-BrightStockholmApartment-5

label1114-BrightStockholmApartment-6

De keuken is simplistische gehouden waardoor het bijna niet oogt als een keuken. Een flexibele keukenhulp die weggeschoven kan worden. De ladder bij de trap (toeval?) zorgt voor toegang tot de hogere kasten boven de spoelbak.

label1114-BrightStockholmApartment-7

En als kers op de taart: een ruim balkon met ÄPPLARÖ buitenmeubels van IKEA (die ook al enige tijd op mijn verlanglijstje staan). Wat vind jij van dit Stockholm apartment?

Photography by Adam Helbaoui