De kaarsen van Candlehand zijn letterlijk een bijzonder gebaar! En om het nog mooier te maken: handmade. Ik neem je niet in de maling, deze kaarsen bestaan echt! In totaal zijn er 6 handgebaren; Fcuk You (ze houden het netjes :P), You Rock, Victory, OK, Gun Fingers en Fig Hand. Mijn persoonlijke favorieten zijn toch eigenlijk wel Fcuk You en You Rock. Dit omdat ik regelmatig ’the finger’ geef en mijn enthousiasme digitaal vaak gepaard gaat met een You Rock emoji. Natuurlijk kan ik je deze kaarsen niet onthouden en deel ik graag wat beeld van deze bijzonder realistische handen…

Ik spotte Candlehand gisteren op Decovry, waar ze momenteel te koop zijn (hint hint). Ik werd zelfs door een vriendin gewezen op deze toffe kaarsen. Ze is behoorlijk rebels en geeft de voorkeur aan zwart, dus ik begreep meteen waarom ze me noemde in een foto met de ‘You Rock’ kaarsen (thanks Marjolein, you rock!).

candlehand-yourock-blauw

Naast zwart, zijn de kaarsen verkrijgbaar in blauw, geel, groen en rood. Kortom, even een kleine samenvatting: 6 gebaren, 5 kleuren en 5 geuren. De geuren zijn nog even een raadsel voor me. Digitaal ruiken is nog niet uitgevonden en op de website van de bazen achter dit toffe product lees ik er niks over… Dus daar brand ik mijn handen niet aan 😉

Brandende vragen

Maar brand de kaars ook daadwerkelijk en hoelang? Het aantal branduren hangt af van de vorm van de kaars. Maar ze branden allemaal minstens 12 uur. Niet dat dat uitmaakt, want het aansteken van de kaars zou ik eigenlijk niet durven*!

candlehand-ok-groen

De ‘OK’ kaars heeft bijvoorbeeld meer dan 20 branduren in tegenstelling tot de Fcuk You kaars, die minstens 12 branduren heeft.

candlehand-fcukyou

Ik zou echt de bazen achter Candlehand de hand willen schudden

Niet alleen omdat het een woordgrapje is, maar meer omdat ik echt alles van dit product en de presentatie waardeer. “Guys, you really rocked it!”. Je krijgt de kaars in een mooie verpakking die qua design op zichzelf al tentoongesteld kan worden (jI’m a sucker for packaging design) en ook het logo is zo ontzettend kick! Simpel en effectief; daar houd ik van en daar word ik als designer blij van.

candlehand-collectie

De You Rock hand staat inmiddels op mijn verlanglijstje…

*Mocht je nou héél nieuwsgierig zijn hoe de hand brand, check een brandende You Rock hand hier.

Photo credits: candlehand.com