Even een kleine balkon update! Het zonnetje moet je er voor vandaag maar even bij denken, maar ik ben druk bezig met mijn balkon opknappen! Ik wist eigenlijk al lange tijd niet meer wat ik ermee aan moest en had duizend ideeën, maar te weinig budget en ruimte… dus heb ik het klein aangepakt.

Ik heb slechts 1 doel: een eenvoudig balkon waar ik een drankje met vrienden kan doen en makkelijk te onderhouden is!

Het begon allemaal met een blik Flexa Strak in de Lak die ik in mijn kast vond. Staalblauw. Je snapt het: ik kon mezelf niet beheersen en besloot mijn bruine tuinstoel een make-over te geven! En ik ben blij met het resultaat. Eerder was ik van plan om de stoel weg te gooien en te vervangen voor een heel loungeset, maar inmiddels heb ik besloten dat niet te doen! Een likje verf doet wonderen!

balkon-strakindelak

Ik had nog geen concreet thema in mijn hoofd, maar de staalblauwe tuinstoel zet een Caribisch sfeertje neer waar ik wel blij van wordt!

balkon-resultaat

De andere tuinstoel ga ik ook nog in deze te fijne kleur verven zodat er meer eenheid is! Ik heb voor het eerst – rebels – tegen de regels in geverfd door de stoel niet te schuren en meteen met de lak te verven en vind dat het eigenlijk wel heel goed is uitgepakt. Hier en daar komt de bruine ondergrond door, maar dit vind ik geen probleem want het zorgt voor een semi-nonchalante touch!

Subtiel aangekleed

balkon-vloerkleed-hm

Enkele maanden geleden heb ik de vlonders al van mijn balkon gehaald. Ik was er niet blij meer mee en als beton-lover kon ik natuurlijk niet negeren dat mijn gehele balkon beton is en daar eigenlijk niet van profiteerde. Anyways, ik ben blij met het ruwe beton van mijn balkon, maar miste wel iets ‘zachts’. Dus kocht ik een mooi kleed bij H&M Home in subtiele kleuren om het net iets huiselijker te maken. H&M Home heeft overigens een breed aanbod aan vloerkleden, ik vond het moeilijk om een keuze te maken, maar deze kwam het dichtst bij ‘Caribisch’ en de anderen ogen al snel Marokkaans of bohemisch.

En het fijne van dit minimalistische balkon is toch wel de ruimte die je over houd. Laatst had ik vrienden over en dan is het eenvoudig om even een bijzettafeltje van binnen naar buiten te slepen. Laat die nou ook van beton zijn (blijheid!) en perfect matched! Hieronder een kleine shopping selectie van deze fijne producten.

balkon-shopping

Vloerkleed (H&M Home) | bijzettafel (WonenmetLEF.nl) | metalen kandelaar aap & cactus (H&M Home)

Die aap en cactus heb ik nog niet, maar dat duurt niet lang meer 🙂 Want naast de cactussen en de tropische planten, kan een aap toch niet uitblijven in Caribische sferen!

© Fotografie door Johan Hazenbroek