Ongeveer een week geleden wees mijn pa me op een wel heel interessante product, namelijk: sierbeton. Pa, werkende in de projectinrichting, sprak met een klusser die inmiddels meerdere producten met de beton stuc had bewerkt en wist meteen dat het mij zou aanspreken. Al een tijdje ben ik op zoek naar de juiste salontafel en nu ik deze techniek heb gezien, ga ik een ontwerp schetsen. Thanks pa!

Gelukkig wordt deze betontechniek overal ter wereld opgemerkt! Zo vond ik BeanBar Cafe van Latitude Studio in Qingdao, China. Een inrichting om van te dromen en om gezellig een drankje te doen met vrienden. Een minimale reeks materialen met een maximaal effect. Men neme zwart staal, betonnen muren en -vloer en houten planken. Een robuust contrast met de comfortabele stoffen stoelen en het warme licht. Als ik ooit een loft mijn thuis kan noemen, wordt dit het kleurenpalet!

BeanBar-cafe-Latitude-1

BeanBar-cafe-Latitude-2

BeanBar-cafe-Latitude-3

BeanBar-cafe-Latitude-4

BeanBar-cafe-Latitude-5

BeanBar-cafe-Latitude-6

Het ontwerp voor de salontafel hoop ik snel aan te leveren en het resultaat hier te delen! Maar daar eindigde de gedachtengang uiteraard niet! In mijn te grote fantasie zijn de muren van mijn badkamer en toilet ook al bekleed met dit sierbeton… (wie weet ooit!) Of wat dacht je van de vloer! Ik was jaloers toen ik Desiree’s (Vosgesparis) ruwe betonnen inrichting spotte.

Voor nu hou ik het bij grootse ideeën en een vooruitzicht op de salontafel, waar ik nog enkele verschillende versies van wil schetsen 🙂 Vrijdag deel ik meer ruwe industriële details in een nieuwe Fashion Friday blogpost. Tot dan!

A week or two ago my dad showed me a new concrete technique which I immediately fel in love with. I can’t wait to finish the sketches for my concrete coffee table in this concrete stucco. When I saw more examples of this technique I already saw my whole bathroom walls with concrete. 

Luckily this technique is picked up world wide! I recently spotted this amazing café by Latitude Studio. BeanBar Café is based in Qingdao and offers room for singles to complete business groups. With a minimal range of materials, BeanBar Café looks cozy and make you feel home. Black steel, concrete walls and flooring and wooden details are in great contrast with the comfortable fabric chairs and soft warm lighting. 

If I ever find myself a loft I can call home, this would be the minimal color palette. Great work Latitude Studio; BeanBar Café looks amazing, welcoming and cozy! 

Photography by Latitude Studio