Vrijdag rond half 8 werd ik gebeld door de bezorgers van de nieuwe bank. Ze stonden in mijn straat maar zagen het huisnummer niet. Geen verrassing, want mijn appartementencomplex heeft het woord ‘complex’ uitgevonden.

Enfin, enkele minuten later stonden ze op de goede plek om mijn bank af te leveren. Helaas stond er een auto in de weg, anders hadden ze ‘m van de laadklep via het balkon mijn huis in kunnen ‘gooien’, maar die vlieger ging niet op. Lang verhaal kort (en heel veel vloeken) stond ‘ie dan toch binnen en man wat ben ik blij! Ik had nog twijfels over de kleur na bestellen, maar deze ’taupe’ kan ik zeker waarderen!

Compleet nieuwe look!

Door de losse rugkussens, naden aan de buitenkant en de leerachtige look, geeft de bank meteen een nieuwe look-and-feel aan de woonkamer. Een nieuwe stijl. De vorige bank was heel strak en modern (#terugblikje), en deze bank heeft een lossere en meer ‘comfy’ uitstraling. Samen met de lockerkast zorgt deze bank voor een industriële interieurstijl. Top!

label-1114-nieuwe-bank-0218

Natuurlijke warme kleuren

Ook kleurt het taupe van de bank mooi met de indigoblauwe muur. Het geeft meteen meer warmte aan mijn woonkamer en ook het groen van mijn planten komt beter uit met de natuurlijke bruine kleur. Veel win-win-momentjes! Ik was eerst niet zo gecharmeerd van de grijze kleur van mijn kleed en de bank, maar sinds die een beetje gebroken is door mijn bijzettafels, kan het opeens wel! Ook komt het bijzettafeltje links van de bank goed uit met de messing plantenpot (die ik kocht bij IKEA) en mijn Calathea. Dat bijzettafeltje zat trouwens in mijn kerstpakket!

label-1114-nieuwe-bank-0318

De bovenste foto vind ik wel magazine-ready als ik zo eerlijk (en bescheiden) mag zijn! Ik had niet gedacht dat het allemaal zo tof bij elkaar zou passen – mede omdat ik voorheen een ietwat meer moderne woonstijl had. Maar ik moet zeggen dat deze meer comfy, relaxte stijl goed past bij me. Bij een meer relaxte-Johan. Een af en toe behoorlijk burgerlijke Johan. Deze bank nodigt uit om op neer te ploffen na inspanning! Heb nu al zin in uren bankhangen!

label-1114-nieuwe-bank-0118

#couchpotato

Toen ik de foto op Instagram deelde kreeg ik al snel een aantal ‘dit is wel even uit je comfort-zone hé?!’. Dat klopt helemaal, maar damn wat ben ik blij dat ik af en toe uit mijn comfort-zone durf te stappen want het levert me zoveel nieuwe inspiratie op! Ook het gele visgraat plaid past perfect bij deze bank. Het wordt een bank waar ik nog met veel kleuren op kan experimenteren, en wat hoogstwaarschijnlijk ook gaat gebeuren. Ik heb er in ieder geval al zin in!

Fotografie © Johan Hazenbroek, label eleven fourteen