De badkamer is eindelijk klaar! Hoewel de ruimte al enige tijd in gebruik is ontbrak er nog een heel belangrijk element: de eye-catcher. Sinds februari zit het idee in ons hoofd en dit weekend heeft het officieel vorm gekregen. En daar fleurt de badkamer helemaal van op!

Ik heb het hier niet over een spectaculair bad, een antiek wastafelmeubel of een bijzondere radiator.. hoewel die ooit wel de revue passeerden in mijn hoofd. Onze nieuwe eye-catcher zit op de muur! Hierboven kan je al een glimp van de blikvanger zien, verder naar beneden deel ik nog veel meer!

Pluk de dag!

Met de passende titel ‘Dramatic Bouquet’ voegt het behang een b(l)oeiend stilleven toe aan de balzaal die we onze badkamer mogen noemen. We offerden een slaapkamer op voor een grotere badkamer zodat we elkaar niet in de weg lopen en zat ruimte hadden om dit te verwezenlijken.

En ondanks dat de situatie zonder print ook al prachtig oogt, voelde het nog wel wat vlak. Kleurloos. Gelukkig voegen de planten al wat kleur toe aan deze ruimte. Maar we waren niet van plan om onze hele badkamer met planten vol te proppen en een effen kleur op de muur was het ook niet. Tot we de oplossing vonden: designbehang!

De behangprint vult de witte leegte letterlijk op en maakt de ruimte een stuk knusser. Het gezegde ‘pluk de dag’ past nu wel heel letterlijk bij onze ochtendrituelen, gezien het het eerste is wat we zien (naast elkaar dan) in de ochtend. 

Behangen zonder ervaring

Het behangen ging overigens heel makkelijk! Het viel me alles mee, ondanks dat ik geen referentiekader had want: ik heb hiervoor nooit eerder behangen. Ik heb wel langs de zijlijn meegekeken, maar dat telt niet. En idem voor mijn mams, die mij hielp bij het plaatsen van dit meesterwerk. “Echt een klus voor je vader” zei ze, voor we begonnen met vol enthousiasme.

Een groot voordeel: de rol behang was al in banen verdeeld. Acht banen om precies te zijn, ieder met nummers zodat je niet zelf hoef te gaan snijden. Dat scheelt een boel als je gaat beginnen!

Paps kwam tussendoor wel kijken en was onder de indruk van de kwaliteit van het materiaal (en de skills van de behangers natuurlijk), waarna ik te horen kreeg dat het behang van mijn babykamer vreselijk was, qua materiaal dan. “Krantenpapier is dikker” aldus paps. Enfin, dit behang is daarentegen heerlijk om mee te werken. Dik, scheurt niet én makkelijk af te nemen. We hebben er zelfs hoeken mee behangen en meerdere malen mee geschoven,  want die print moet natuurlijk wel doorlopen en mijn designer-oog stond op scherp.

Voor

Na

Tip: onze behangprint is breder dan het origineel. Ik liet aan de linkerkant 42 cm extra muur fotoshoppen en aan de rechterkant 87 cm zodat de print niet wordt afgesneden én de koof mee behangen kon worden in dezelfde kleur. Zo hoeven we geen matchende verfkleur te zoeken en oogt de muur als een geheel. Het is overigens een service die ze al aanbieden!

Geen muurbloempje

Gelukkig is Jeroen naast gek op planten, ook – net als ik – gek op bloemen. Vers geplukt in een vaas op het keukeneiland of een mooi stilleven – gefotografeerd én geschilderd. Met dit prachtige designbehang hebben we er in ieder geval een blijvend boeket bij. Eentje die geen water nodig heeft (al is het in de buurt), en die niet uit bloeit. Het is overigens verre van een muurbloem! Dat zochten we ook niet. Dit boeket is dramatisch, gekleurd (maar niet te bont) en wordt vergezeld door de insecten die we regelmatig ook in onze tuin spotte. 

Er zit zelfs een bij bij!

We hebben er even op moeten wachten, maar nu het echt op de muur zit, en niet is gefotoshopt (want daar heb ik wel jaren ervaring in), weten we dat we de juiste keuze hebben gemaakt om voor dit uitgesproken behang te kiezen. Ik ben nu aan het rondkijken naar matchende handdoeken, twijfel nog tussen navy, rood en goudgeel… 

Scoor ook een eyecatcher met 25% korting!

Ik mag jou als (trouwe) lezer 25% korting aanbieden met mijn persoonlijke code johanhazenbroek25. Overigens geldt deze korting op alle producten op de website. Dus ook kleine eyecatchers zoals prints en posters. Je kunt de code een maand lang gebruiken 😉

Carpe diem lieve lezers

Deze blog is een samenwerking met Photowall Sweden

Fotografie: Johan Hazenbroek