In mijn vorige post over de kleur van het jaar 2017 lees je alles over Denim Drift en het bijpassende thema: life in a new light. Life in a new light draait om het vieren van de simpele dingen die het leven de moeite waard maken. Mooi toch?

Naast het hoofdthema zijn er vier onderliggende thema’s met bijpassende kleurpaletten die ik hieronder heb samengevat. Uiteraard ondersteund met bijpassende kleuren in het interieur, want wat zouden we moeten zonder inspiratiebeelden 🙂

Hieronder de vier kleurthema’s van 2017 die Denim Drift prachtige sferen meegeeft!

New romanticism

kleur-van-2017-new-romanticism

Deze trend is lastig te bevatten door de spirituele sfeer die hier bij past. We maken ons steeds drukker om het milieu waar duurzaamheid en het nemen van verantwoordelijkheid voorop staan. Maar tegelijkertijd worden we steeds mobieler, moderner en worden de steden steeds groter. New romanticism zorgt dat we ons af en toe even kunnen terugtrekken in een eclectische bohemienstijl vol natuurlijke elementen en veel planten.

Shared individualism

kleur-van-2017-shared-individualism

Samen genieten in een gezamenlijke ruimte, daar draait dit speelse kleurenpalet om. Bij Shared individualism speelt het ColourLab in op de sociale trend van groepen en familieconstructies. Doordat steden groeien en alles in beweging is lijkt niets permanent. Daardoor wordt deel uit maken van een groep weer belangrijker. Zo’n groep bestaat uit van alles, van vrienden tot geestverwanten die ideeën en dromen willen delen. Opgewekt genieten dus!

The working home

kleur-van-2017-the-working-home

Werkplekken lijken steeds meer op huizen en en andersom. De grens tussen privé en werk vervaagt. We willen ons thuis voelen op de plek waar we werken en staan open voor nieuwe inspiratie om die ruimte in te vullen. Met het kleurenpalet van ’the working home’ kan je verschillende zones afbakenen en ruimte creëren die beide functies bedient.

Considered luxury

kleur-van-2017-considered-luxury

Dit thema sluit eigenlijk het meest aan bij het hoofdthema en omvat een heel nieuwe manier van leven waar meer waarde wordt gehecht aan ervaringen dan aan bezittingen. Het is een gevolg van een nieuwe manier van consumeren: minder kopen, beter kiezen. Extra aandacht voor zintuigelijke prikkels; denk aan zachte stoffen, prettige geuren en mooi muziek. Een luchtig kleurenpalet van wit- en natureltinten.

Welk thema past bij jouw interieur? Ik vind het nog erg moeilijk, maar heb een gedeelde eerste plek voor new romanticism en the working home. Want planten en een multifunctioneel huis passen perfect bij me! Laat weten welk(e) thema(‘s) bij jouw interieur past in een reactie hieronder, vind ik leuk!

© Flexa