De nieuwe lentecollectie van Bolia is de duurzaamste collectie ooit, als ik de makers mag geloven. En, zoals je kan verwachten bij dit Deense merk is er wederom oog voor detail, vakmanschap en gebruik gemaakt van duurzame materialen. De collectie haalt zijn inspiratie uit de natuur en dat maakt het nog aantrekkelijker!

Als je me al een tijdje volgt dan weet je dat ik ontzettend enthousiast ben over het creatieve team achter Bolia. Dan heb ik het niet alleen over de producten, maar over de gehele presentatie.

Ruimte voor rust

De lentecollectie van Bolia bestaat uit lichte warme kleuren aangevuld met grijzen en subtiel duurzaam hout. Door het zachte kleurpalet die is gebaseerd op de natuur, voelt de collectie warm en aaibaar aan en creëert ruimte voor rust en bezinning.

Een klassieker in een outdoor-jasje

Nieuw in de collectie zijn de Orlando banken die ogen als banken voor binnen, maar zijn ontworpen voor buitengebruik. Een ontwerp van het Deense designduo Glismand & Rüdiger, die ook de klassieke Orlando bank ontworpen. Comfortabel en mooi. De kussens laten water door en drogen binnen een paar uur. En het frame is van aluminium zodat het niet roest. Kijk, dat is nog eens doordacht design! Pure luxe met een Scandinavisch sausje.

Ook uit de handen van dit ontwerpduo: de multifunctionele pouf Zyl en de Scandinavia Remix bank, die schitterde in de blog die ik schreef over Bolia’s 2020 collectie. En last but not least een van de stoelen die mij het meest aanspreekt: de Solo draaistoel. Ook weer erg leuk gepresenteerd!

De Solo draaistoel met passende voetenbank. Een ontwerp van Glismand & Rüdiger.

Een voetstuk voor je planten

Uiteraard is er ook aandacht voor planten. De Highland bloembak is naast bloempot ook ontworpen om te gebruiken als als ruimteverdeler voor binnen én buiten. In deze serie beelden zie je hoe je twee compleet verschillende materialen goed kan combineren. Het luchtige Pampasgras zorgt voor een interessante combinatie met de betonnen bloembakken.

Wat is de lentecollectie van Bolia weer oogstrelend! Ik ben al een tijdje niet meer in een Bolia-winkel geweest, maar zodra er ergens ruimte is in de planning ga ik daar verandering in brengen!

Styling & fotografie: Bolia