De zoektocht naar een nieuwe bank #2

Maandag hielp ik je al even herinneren dat ik zondag naar de woonboulevard ben geweest om de zoektocht naar een nieuwe bank te beginnen! Burgerlijker kan niet, maar wat is het toch heerlijk om rond te struinen in woonwinkels!

Zondag = woonboulevarddag

Afgelopen zondag ging ik dan vol goede moed naar De Bossche Woonboulevard. Het was een flinke zoektocht want, tja: ik vind heel veel leuk. Daarom is shoppen met mij behoorlijk lastig en vergt toch wel behoorlijk wat geduld en kopzorgen (sorry Jeroen, lief dat je meeging <3). Daarnaast, en dat is best slecht voor iemand die visueel ingesteld is en van interieur houdt, vind ik het moeilijk een bank in een andere kleur voor te stellen, of bijvoorbeeld in hoekvorm.

Gelukkig is mijn vriend daar veel beter in en hielp me eraan herinneren dat ik nu een hoekbank heb en eigenlijk altijd met of zonder laptop die hoek opvult. Maar eigenwijs als ik ben had nog steeds de 2,5 zitsbanken in mijn hoofd met hocker. Gelukkig stond bij de Home Budget Store (klinkt net zo cheap als dat het er uit ziet) een leren bank én leren hocker. Het ideale moment om de bank plus hocker samen te testen. Helder moment: dit wordt ‘m niet voor mij. Het ligt samen veel minder lekker dan een hoekbank.

Lui-lekker-bank met hoek

Een hoekbank is stiekem meer aan mij besteedt. Dat maakt de zoektocht meteen een stuk makkelijker, denk je dan. Maar ook hoekbanken hebben meer opties: een loungehoek of een hoek met eiland. Die laatste kende ik nog niet, maar dat betekent dat je een leuning hebt in plaats van een stuk rugleuning waar je in principe ruimte door kwijtraakt. Enfin, een loungehoek vind ik prima; heb ik nu ook.

Kleur en stofsoorten

De zoektocht is inmiddels wat specifieker geworden: 2,5 zitsbank met loungehoek, maar nu nog een kleur! Ik ben nog steeds ontzettend fan van een leer-look. Runderleer hoef ik niet specifiek te hebben, vind ik wat koel en stug. Zeven jaar geleden vond ik mijn bank bij Profijt Meubel en ook die is onderdeel van deze woonboulevard, dus ook daar ben ik naar binnen geglipt. Gelukkig maar, want wederom kreeg ik hier fantastisch advies, zonder opdringen!

gulnare_hoekbank_profijt_meubel

Bank Gulnare © Profijt Meubel

Hoekbank Gulnare zag ik wel zitten! Een mooie moderne luchtige bank. In de winkel voorzien van lichtblauwe stof Sapphire. Maar adviseur Jorick haalde al snel de leder-look stalen erbij. Texas Caramel was al snel mijn stofkeus. Microvezel om precies te zijn! Dat kende ik nog niet, maar ‘zacht en makkelijk schoonhouden’ klonk meteen als mijn nummer 1 stofkeuze. Niet dat ik zo’n onhandige kliederaar ben, maar ik heb graag vrienden over en na een paar wijn is de motoriek soms een beetje weg…

profijtmeubel-stalen-texas

Deze leer-look stalen zijn van microvezel, een fantastisch lekkere stof en ook nog eens heel praktisch: ik ben fan!

Het enige nadeel van deze bank met microvezel Texas was de prijs! €100 euro boven mijn budget om precies te zijn. Niet kostbaar voor een mooie bank, maar het budget is er niet voor niks. En daarnaast had ik het weer moeilijk met deze stof te visualiseren op de bank. Gelukkig kon Jorick mij helpen met een foto ‘van een buurman van een collega’ die de bank in exact deze combinatie had. En dat was echt echt wel heel erg mooi!

Je snapt dat ik nog in een dubio zit. En toen sloeg alles weer om toen ik de Karwei in wandelde en een bank in groen velours zag. Dat ‘heel veel leuk vinden‘ is vermoeiend, dat snap je wel!

Kortom, ik ga nog even de prijs van de bank in velours opvragen! Ik ben in ieder geval heel blij met de inspiratie die ik heb opgedaan bij de Woonboulevard én natuurlijk bij het minimaliseren van mijn lijstje met banken die een optie zijn!

To be continued…

PS: Hier begon de zoektocht naar een nieuwe bank