Vandaag bezocht ik Design Icons in de Kromhouthal in Amsterdam. Het was een heel avontuur want ik had besloten met het gezellige veerbootje te gaan en vervolgens door een heel ander stuk van Amsterdam te gaan lopen. Maar het loonde! Ik was ruim op tijd om alle vintagehandelaren langzamerhand hun stand te zien vullen en de eerste glimp op te vangen.

Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat dit iets voor mij zou zijn, zoals ik in mijn vorige blog al beschreef, maar heb ik mij enorm laten verrassen vandaag. Al het design is van ver voor ik geboren was en toch zie ik eigenlijk het design van nu. Gouden details, zachte teakhouten meubelen en veel ronde vormen.

Design-Icons-1

Design-Icons-8

Het design van nu is geïnspireerd op het design van toen – wat ik vandaag mocht aanschouwen. En niet alleen de bekende Eames en Le Corbusier stoelen passeren de revue, ook ontdekte ik Charlotte Perriand en haar stoel “Les Arcs” uit 1950 (!). Frans masculine design met metaal en leer – ik ben fan! Helaas een flink prijskaartje (€650), maar dat maakt het niet minder leuk (behalve dan dat ik de stoel graag mee naar huis had genomen!).

Design-Icons-9

^ Les Arcs van Charlotte Perriand uit 1950 Design-Icons-3

Design-Icons-5

Rotan is nu ook helemaal van weggeweest en terug te vinden in huis en tuin!

Design-Icons-4

Design-Icons-10

Het waren flink wat prikkels, maar wat wil je met 60 vintagehandelaren die ieder hun paradepaardjes uitstallen op een aantal vierkante meters! Stoelen zat zoals je ziet. Ik was ook ontzettend gecharmeerd van onderstaande stoel. De gespen, het bruinen leer en donker hout; een tof totaalplaatje en enorm inspirerend!

Design-Icons-6

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze impressie van Design Icons. Mocht je nou ook enthousiast zijn geworden; morgen (inderdaad met Valentijn) kan je er zelf een kijkje nemen voor slechts €5!

Photography by Johan Hazenbroek, label1114