Vorige week zondag bezocht ik Design Icons in de Kromhouthal, Amsterdam. Het was niet mijn eerste keer dat ik deze toffe beurs vol eigentijdse en vintage meubelen bezocht, dus ik wist een beetje wat ik kon verwachten! Maar in tegenstelling tot mijn vorige bezoek ging ik niet solo op pad, maar samen met Jeroen en vrienden van hem die ook een liefde hebben voor designmeubelen. En dat legde ik vast!

Design-Icons-Amsterdam-18-03

Meer dan Eames

Natuurlijk zijn iconen niet weg te denken bij deze beurs, maar gelukkig zijn er een tal van meubelen en woondecoratie die niet tevoorschijn komen als je Googled naar ‘design icons’. En juist die pareltjes vind ik interessant! Zo werd ik bij de deur begroet door een immens grote voet. ‘Op grote voet leven’ is hier wel heel letterlijk genomen.

Design-Icons-Amsterdam-18-01

Het gekke is dat ik meteen dacht aan een aflevering van Absolutely Fabulous waar Eddy op zoek is naar de juiste deurkruk en in een galerie komt waar deze grote voet ook aan haar wordt voorgesteld. Ik dacht destijds dat het een grapje was, maar deze voet bestaat echt!

Design-Icons-Amsterdam-18-02

Design-Icons-Amsterdam-18-04

 

Liefde voor blauw! O en ik nuttigde een kokosballetje. Met gember! Tsja, van al dat design krijg je trek!

 

Eigentijdse designinspiratie

Het mooie van het gros van de meubelen en interieurdecoratie die je spot op dit toffe event is dat ze hedendaags design inspireren. Neem bijvoorbeeld de lampen van Jo Hammerborg (te zien hieronder). Eigentijds design uit de jaren ’60 die merken van nu inspireert.

Design-Icons-Amsterdam-18-07
Jeroen was vooral enorm gecharmeerd van de koperen lamp, genaamd Roulet, die enkel in koper verkrijgbaar is. Helaas was € 695 een beetje boven het budget 

Design-Icons-Amsterdam-18-08
Ik kon het niet laten 😛 

Botanisch goud

Ook spotte ik enkele metalen palmbomen en -struiken die ik meteen associeerde met de messing palm lamp van HK Living.

Design-Icons-Amsterdam-18-05-1

Design-Icons-Amsterdam-18-05-2

Design-Icons-Amsterdam-18-11

Als je het ook Design Icons hebt, kan de Egg Chair van Arne Jacobsen natuurlijk niet uitblijven! Wat een prachtige stoel is dit toch! Zeker in deze cognac leren bekleden is het een stoere verschijning. De ottoman maakt het plaatje helemaal af.

Design-Icons-Amsterdam-18-10

Design-Icons-Amsterdam-18-06
Zowel aan het begin als aan het eind van de hal kon je gelukkig ook koffie nuttigen uit deze toffe old school autootjes! 

Design-Icons-Amsterdam-18-09
Deze trap is ook een enorme eye-catcher. Ik zag iemand zelfs een poging doen naar boven te gaan, maar na tree 2 besloot ‘ie eraf te stappen. 

Design-Icons-Amsterdam-18-12

Ik moet er wel een bar voor bouwen, maar ik had deze krukjes graag mee naar huis genomen! Heb het helaas niet gevraagd, maar ik gok dat ze van Charlotte Perriand zijn. Vorige editie spotte ik haar ‘Les Arcs’. Lekker robuust en stoer!

Man, wat werd ik hebberig van deze beurs. Ik spotte heel veel moois (en lelijks), en ging wederom naar huis met inspiratie en items voor mijn verlanglijstje! Nogmaals dank voor de uitnodiging!

 

Fotografie © Johan Hazenbroek