Het interieur van dit grootse (350m²) appartement in Beijing is een mengelmoes van design van over de gehele wereld. Wat mij meteen opviel aan het appartement is toch wel de kleur op de muren in de living en in de tv-kamer die aardig overeenkomen met de kleur van 2017: Denim Drift! Ook een echte eye-catcher: de eikenvloer met visgraatpatroon.

design-ontmoet-traditie-beijing-0

Italiaans design in de living

In de living spot je Italiaans design, met rond de eettafel Ghost Chairs van Kartell en daarboven de Juuyo lampen van Lorenza Bozzoli voor het Nederlandse label MOOOI. Vanuit deze hoek van de living zie je dat alles perfect uitgelijnd is. De muur met de borden is gelijk aan de stalen muur van de keuken, waardoor er balans ontstaat. Deze foto is overigens genomen vanuit de hoek met mijn favoriete design icon; de Bubble Chair van de Finse ontwerper Eero Aarnio. Door de transparantie van deze stoel blijft het prachtige uitzicht over Beijing zichtbaar.

design-ontmoet-traditie-beijing-00

design-ontmoet-traditie-beijing-1

design-ontmoet-traditie-beijing-2

design-ontmoet-traditie-beijing-3

De keuken is extreem functioneel en minimaal behouden. Volledig in wit en afgescheiden door glaspanelen waardoor er ook daglicht binnenkomt. De warme eikenvloer zorgt voor een mooi contrast met het monochrome geheel.

design-ontmoet-traditie-beijing-4

De tv is verstopt achter de panelenwand, waar sky-blue behang van Europese damask afgewisseld wordt met twee gouden schermen in de typische Chinese Jinbo techniek. De rode stoel is een bijzondere keuze als je het mij vraagt, in dit vrij rustige kleurenpalet, maar wellicht omdat de kleur rood in de Chinese cultuur geluk symboliseert. Cultuur is tenslotte een groot onderdeel van traditie en dat is de basis van dit flinke appartement.

© Designboom