Functie en design gecombineerd, daar word ik blij van. In de mode hoor je nog weleens ‘Fashion over function’ maar bij designmeubelen met een dubbele functie word ik blij. Zo vond ik laatst de Luxe Keeper, een lamp gecombineerd met een kledingrek – handig! Natuurlijk bedacht ik meteen waar ik deze lamp een plekje kon geven en dat was even uitzoeken.

[dropcap]G[/dropcap]elukkig hebben de designers een visie en idee achter hun designs.  Achter het design van de Lux Keeper staat het  – hoe kan het ook anders – Deense design duo Jenny & Erik van ‘Trampoline Design’. Gezien de vorm en eenvoud past de Lux Keeper perfect binnen Scandinavisch design. Quote van de designers over de plaats van de Lux Keeper:

[quote]“De Lux Keeper vind je in een grote hal, bij de entree van een restaurant, een hotel lobby of zelfs in een kasteel”[/quote]

LuxKeeper_hallWhite

Ook verteld het duo dat de lamp drie functies heeft, waarvan er twee duidelijk te zien zijn. Bovenop de lamp is plaats voor een hoed of voor handschoenen! Kortom de designers hebben overal aan gedacht! De lampenkap is gemaakt van Frans linnen, handgemaakt in Zweden en verkrijgbaar in wit, zwart, rood, oker en licht blauw.

LuxKeeper_blue

LuxKeeper_OnOffBlack

– Ook zonder kleding bijzonder door de speelse schaduwvormen – 

De Lux Keeper is slechts één van de bijzondere functionele design meubelen binnen de collectie van +FUNCTION.

PS: deze bijzondere designlamp vond ik via medeblogger Igor van Happy Interior Blog. Thanks again Igor for the inspirational post and for making me feel like I’m not the only one who likes to invest more than anything in home accessories and furniture!