Ik heb een oogje op Marcantonio, nou ja… op zijn designs. Het begon allemaal met zijn Giraffe in Love lamp die ik zie schitteren in ons nieuwe huis. Ook Jeroen is overtuigd dat dit een geweldige toevoeging zou zijn! Maar Marcantonio werkt aan een hele dierentuin voor jouw huis, kortom: tijd voor een ouderwetse ‘designer spotlight’.

Designer in de spotlight

Enkele jaren geleden blogde ik bijna dagelijks. Ik had thema’s en een daarvan is Designer Spotlight. Sommige van de designers mailde ik dan ook een vragenlijstje in de hoop antwoord te krijgen. En dat kreeg ik ook wel. Gelukkig zijn er inmiddels uitgebreide bio’s waar designers zichzelf beter presenteren. Zo ook Marcantonio Raimondi Malerba (44) uit Massalombarda, Italië. Een designer met een rijk scala aan designdisciplines die je terugziet in zijn werk.

Marcantonio laat zich graag inspireren door de connectie tussen de mens en de natuur en denkt graag terug aan zijn kindertijd, waar hij speelde met alles wat hij maar tegenkwam. O, en daar voegt hij een portie gezonde verbeelding aan toe. Die basis van creativiteit zie je terug in zijn designs.

WHAT A BOAR!

“I never give up irony; irony is a serious matter. If a good idea is even fun, I cannot resist to realize it” 

JUST A DRAG

Liefde voor dieren

Wellicht ben je nog niet bekend met de Giraffe in Love lamp, maar de muislamp– en apenlamp heb je vast en zeker al eens gespot. Kenmerkend aan hun natuurgetrouwe vormgeving, grootte en het lichtpeertje tussen hun pootjes. De muizenlamp zie ik nog wel een hoekje in mijn creatieve kamertje verlichten. Ik deelde de leukerd onlangs nog op Instagram.

Marcantonio is een baas in het combineren van bestaande alledaagse objecten tot unieke composities voor het Italiaanse merk Seletti. Na het succes van deze ontwerpen besloot Marcantonio zijn liefde voor dieren te bevrijden en ze groots te ontwerpen. (Love it!)

“I imagined a dreamlike scene, a dreamy giraffe that goes for a walk with a chandelier in its mouth, as enchanted she illuminates the road that runs, she has head in the clouds because she’s in love”

‘She’s in love but she doesn’t know it yet’ omdat het hart van de giraffe ver weg zit van het hoofd. Om zijn enorme beeldhouwwerk meer luxe mee te geven, besloot ‘ie antieke kroonluchters nat te bootsen. De elektrische kabels zijn niet zichtbaar. Die missen om het geheel meer magisch te maken, maar het licht schijnt nog alsof ‘ie zojuist van het plafond is getrokken. 

Deze verbeelding, denk- en werkwijze spreekt me aan in designers. Hij beschrijft op zijn website ook het ontwerpproces. Zo heeft hij de giraffe eerst met klei gemaakt, vervolgens omgezet naar een gietvorm en daarna de details toegevoegd. 

Ik ben reuze benieuwd welke dieren nog meer bevrijd worden door deze topdesigner! Overigens maakt hij nog veel meer moois, hieronder een glimp, maar check ook zeker marcantonio.it voor meer inspirerende samenwerkingen!

Credits header © Marcella Magalotti | all other Marcantioni.it