Op het KNSM eiland in Amsterdam kan je koning worden van je eigen stad… De oude havenkantine is namelijk verbouwd en heeft plaats gemaakt voor grote loft appartementen met zo’n enorm hoog plafond, dat het plaats biedt aan een flinke leefruimte. E

lk appartement bestaat uit een soort super loft waar 4 kleine ‘huisjes’ samen 1 groot huis vormen. Het klinkt allemaal wat ingewikkeld en in dit geval geldt dan ook ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’!

De daken van de huisjes – tweede verdieping – wordt gebruikt om te koken, werken en heeft een gastenverblijf die je kan bereiken door loopbruggen. Allen zijn zo gepositioneerd dat je een prachtig uitzicht heb over de nabijgelegen haven.

loft_house_42

Ook zijn er slimme opbergmogelijkheden en hebben veel objecten een dubbele functie. Zoals de trap die ook ruimte heeft voor boeken en de muren van de huizen die ook boordevol kastruimte bieden.

loft_house_55

IMG_0466-300-1600x800

Ondanks de opstelling behoud de ruimte een open karakter, mede door haar grote ramen aan beide zijkanten en de dakramen in het industriële plafond!

IMG_2897-300_

loft_house_61

Zoals je ziet is het een gezellig samenzijn op de tweede verdieping. ondanks dat het dichter bij het plafond is, is er voldoende ruimte boven de keuken en oogt het ruimtelijk door geen opbergruimte in de hoogte te gebruiken. De afzuigkap past ook perfect in het sfeertje!
loft_house_91

loft_house_90

In die toekomst is het mogelijk om meerdere ‘huisjes’ toe te voegen aan de open ruimte! De geniale koppen achter dit project? Marc Koehler Architects.

© Marcel van der Burg (beelden via marckoehler.nl)