Na 3 jaar dezelfde slaapkamer ben ik toe aan iets nieuws en bedacht ik me dat ik al een paar jaar een nieuw hoofdeinde wil. Persoonlijk ben ik iemand van veel creatieve ideeën, maar wil de uitwerking nog weleens op zich wachten. Deze DIY is echter zo makkelijk dat je meteen aan de slag kan. Kortom deze diy-dinsdag gaan we een nieuw hoofdeinde doe-het-zelven!

[dropcap]E[/dropcap]en hoofdeinde kan zo ingewikkeld worden als je zelf wilt maar ik geef je enkele voorbeelden aan inspiratie. Benodigdheden licht ik in deze DIY dan ook niet toe want het gaat om vaste materialen die je wellicht zelfs in je berging of schuur hebt liggen. Toen ik zelf deze voorbeelden zag, stroomden de ideeën binnen. Mijn ideale hoofdeinde die ik al even geleden had gevisualiseerd leek grotendeels op een chesterfield maar met stof in plaats van leer.

Met onderstaande voorbeelden kan je diverse sferen creëren in je slaapkamer. Kortom op deze DIY-dinsdag maak je zelf je nieuwe hoofdeinde.

Laat je inspireren!

 

hoofdeindeDIY_pallet

Pallet over? Plaats deze eenvoudig achter je bed (en monteur eventueel vast) voor een robuuste look. 
Monteur of lijm er een plank bovenkop voor een extra richel voor decoratie. 

hoofdeindeDIY_kussens

Gebruik kussens en hoezen voor een extra comfortabel en zacht hoofdeinde, tikkeltje abstract

hoofdeindeDIY_deur

Mocht je een breed bed hebben dan past een deur ook mooi achter je bed. Verf in iedere gewenste kleur of schuur voor
een whitewash-look. De vorm van de deur bepaalt de sfeer. 

Denk naast deze voorbeelden ook aan lambrisering, kamerschermen, sloophout, kozijnen, deuren verticaal geplaatst of een groot schilderij. Als je ook creatief van geest bent dan stromen de ideeën binnen en DIY jij straks je eigen unieke hoofdeind!

PS: Mocht je een van de voorbeelden hebben verwerkt in je eigen slaapkamer, deel het met ons op Facebook!