Met deze DI(Y) ga je geen Grumpy Cat maken… die worden nou eenmaal geboren. Mocht de cattery van mijn tante ooit een Grumpy Cat hebben in haar nestje, dan sta ik bovenaan de lijst! Maar wat je met deze doe-het-zelf wel kan maken is een kattenbak die past binnen je interieur. Deze DI(Y) is een nieuwe aanvulling voor de doe-het-zelf dinsdag collectie door de eenvoud. Dus voor alle kattenliefhebbers: aan de slag!

Mijn ouders verraste me onlangs door te vertellen dat ze een kat nemen. Dat mijn vader overstag is gegaan vind ik nog steeds erg bijzonder… Maar door hun drukke werkdagen en een helse buurvrouw zit een nieuwe pup er voorlopig niet in. Kortom, er komt een mooie Ragdoll in huis. Persoonlijk ben ik opgegroeid met honden om me heen (nee niet opgevoed door…) en kan ik me nog geen kat voorstellen in mijn eigen interieur en dat kwam meer door de gedachten dat een kattenbak geen plek kan hebben in mijn interieur. Tot ik deze doe-het-zelf kattenbak tegenkwam. Geniaal! Wat mij meteen interesseerde: de mogelijkheid tot personaliseren. De belangrijkste benodigdheden voor deze kattenbak vind je bij IKEA, dus loop ook even langs de decoratie afdeling voor stickers om de kattenbak geheel eigen te maken.

diy_KattenKast-donen

 

Je eindresultaat kan verschillen van de afbeelding hierboven. Personaliseer er op los om de kattenbak passend te maken aan de stijl van je eigen interieur!

diy_KattenKast-Open

Door de kastdeur is het eenvoudig om de kattenbak schoon te maken

 Benodigdheden

 • Kattenbak ‘lade’ (passend binnen 38cm en 90cm)
 • Kattenluik
 • IKEA FAKTUM Bovenkast 38,9cm x 92cm (bxh)
 • IKEA FAKTUM Kastdeur of HÄRLIG Kastdeur (is iets breder en valt over de kast).
  Hier begin je al met personaliseren door een kastkleur te kiezen.
 • IKEA INTEGRAL scharnier 125 graden
 • Schroevendraaier
 • IKEA BESTA of CAPITA pootjes

  Personalisatie optie
 • IKEA SLÄTTHULT zelfklevende decoratie

DIY

 • Zaag voor het in-elkaar-zetten van de FAKTUM kast een gat voor de kattenluik in een van de zijkanten
 • Monteer de kattenluik in de zijkant
 • Pak de eenvoudige handleiding van IKEA erbij en zet de FAKTUM bovenkast in elkaar
 • Monteer de INTEGRAL scharnieren aan de lange zijde en binnenkant van de bovenkast en maak je gekozen kastdeur vast.
 • Monteer je gekozen pootjes onder de kast
 • Optioneel: plak de zelfklevende decoratie (SLÄTTHULT) op de zijkant
 • Zet de kast op de plaats die je voor ogen had en plaats de kattenbak erin met wat kattenbrokjes ervoor
 • Doe een stap naar achteren en bewonder je creatie

PS: zie de kattenbrokjes als een welkomstcadeau voor je kat 😉