Dit jaar bezocht ik voor het eerst de Dutch Design Week in Eindhoven. Bepakt met mijn Nikon D80, flink wat verwachtingen en enkele “must sees”, reisde ik met vriendin Stefanie naar Eindhoven. Via Instagram en Twitter zag ik al veel moois voorbijkomen – kortom: dat moest ik zelf eens gaan ervaren.

Om maar meteen met de spreekwoordelijke deur in huis te vallen: het haalde mijn verwachtingen niet… Dat betekent niet dat meteen alles een teleurstelling was, integendeel zelfs. De wandeling van area naar area was fantastisch en door het gebrek aan een geplande route was het een avontuur. Hieronder mijn favorieten van de Dutch Design Week 2014!

Dyvsign
Op de kleine planning die we hadden samengesteld stond bovenaan Dyvsign. 3D-sieraden ontwerpster Yvonne van Zummeren ken ik bijzonder goed, enkel haar laatste collectie was ook voor mij nieuw en ik ben fan! Naast de populaire ‘La Gerbe’ collectie presenteerde Yvonne haar nieuwe collectie. Keramiek uit 3D-printer, versiert met bladgoud. De geometrische hangers zijn mijn persoonlijke favoriet – met in het bijzonder de diepblauwe uiteraard!

DDW14-ArtHotel-Dyvsign1

We Make Carpets
Onze fantasie werd geprikkeld door “Kneeling, five years of We Make Carpets” in MU. Wij zagen deze vloerkleden al schitteren aan de muur. Vooral Partyhat en Balloon!

DDW14-MU-Kneeling-5years-WeMakeCarpets2

DDW14-MU-Kneeling-5years-WeMakeCarpets1

Ook indrukwekkend was het LED carpet!¬†Lastig voor thuis met al die draden, al zou mijn energieleverancier er enorm blij mee zijn! ūüėČ

Drawing a carpet of lights. Amazing! #DDW14 #led #lighting

Een video die is geplaatst door Johan Hazenbroek (@label1114) op

Op de omgeving van Strijp-S zijn we beide verliefd geworden. We willen er wonen en werken en gaan zeker nog eens terug voor Urban Shopper Рwaar ik bij Daily Poetry een zwarte Tallow kaars scoorde van Ontwerpduo.

Aan verlichting geen gebrek! Na de Dutch Design Awards volgde dit blauwe ‘Takkenlicht’, waar ik het bordje ben vergeten te fotograferen. Mocht je weten van wie dit fantastische werk is, deel het in een reactie! V3RS¬†heeft ook niet stil gezeten. Een ruimte vol verlichtende objecten,¬†zoals de Pendant Lamp (hoofdfoto) aan het plafond voor de entree.

DDW14-Kazerne-BranchLight

Unlocked: Michiel van Abbe
Op het Strijp-T gebied werden we verrast door het Viriditas Greenhouse van Anouk van der Poll (zie Monday Mood: On The Move),¬†waarna we –¬†na een honeymoon selfie- onze weg vervolgde¬†naar UNLOCKED.¬†Aangekomen bij Building B-TOO zorgde Michiel van Abbe¬†meteen voor een smile met zijn “Relight” serie. De lichtboxen die bestaan uit foto’s van lampen¬†zorgen¬†geheid¬†voor¬†een ‘verlichte’ knipoog aan de muur!

DDW14-Unlocked-Relight-MichielvanAbbe

Piet Hein Eek
We eindigen ons avontuur in het Strijp-R gebied waar we de Piet Hein Eek fabriek bezoeken en enkele Dutch Designers spotten. Het voelde heel goed om weer voet te zetten op het terrein waar ik vorig jaar met het Histor & Piet Hein Eek 101 Karakters event een toffe ervaring opdeed!

Na een wandeling langs¬†het industri√ęle werk van Piet Hein Eek bezochten we enkele ruimtes buiten waar onder andere Rene Siebum zijn Closet Space presenteerde. Een fantastische oplossing voor pop-up stores om als pashokje te gebruiken of om een afgesloten ruimte te cre√ęren.

DDW14-PietHeinEek-chandelier

DDW14-PHE-detail

Ontwerpduo
Begin dit jaar zette ik Ontwerpduo nog in mijn ‘Designer Spotlight‘ maar nu kon ik eindelijk groot werk ‘in het echt’ bewonderen. Een mooie soort ‘fantasiewereld’ om het avontuur te eindigen. Het duo zelf was ook aanwezig en presenteerde in vier hoeken hun collectie. Indrukwekkend om eens Light Forest als wand en plafond lamp te zien! Maar ook de nieuwste Loena Lantern waar we enorm van onder de indruk zijn! Zeker als het licht uitgaat en de glow-in-the-dark inkt haar werk doet!

DDW14-Ontwerpduo1

Al met al was het een mooi avontuur bij Dutch Design Week 2014 en bracht het me zoveel moois. Volgend jaar ben ik er gewoon weer bij, maar dan laat ik wel mijn verwachtingen en camera thuis. Een tip van vrolijke medeblogger Christine van House of C.

Wat waren jouw favorieten van de Dutch Design Week 2014?

All photos by Johan hazenbroek