Wil je handvatten voor duurzaamheid, dan zit je in augustus bij IKEA goed! Zeker met de leren handgrepen van ÖSTERNÄS, waar je een stijlvol statement mee maakt in je keuken. Uitstraling wordt nou eenmaal opgebouwd uit details. Wat betreft goed zitten, ook dat lukt met de nieuwe comfortabele ODGER designstoel. IKEA serveert weer een aantal nieuwe producten voor je keuken, dit keer doen ze dat op het PRISTELLA dienblad.

Deze producten zijn overigens niet de enige nieuwe duurzame producten voor je keuken, maar wel mijn favoriet! En die deel ik dan ook graag met je!

Leren handgrepen van ÖSTERNÄS

Voor de productie van deze prachtige leren handgrepen zijn geen extra materialen gebruikt. Dat wil zeggen dat het leer gemaakt is van overblijfselen van andere IKEA producten. Hoe tof is dat! Zoals je onderstaand ziet komt het greepje in twee groottes. Beiden kosten rond de €10 dus dat is ook nog eens mooi meegenomen! Een toffe industriële toevoeging voor je badkamer of keuken, want de ÖSTERNÄS handgrepen kunnen prima tegen water!

IKEA-OSTERNAS-02

IKEA-OSTERNAS-03

Zoals je ziet heeft het leren greepje een nette afwerking en wordt het bevestigd met roestvrij stalen knopen. Extra mooi meegenomen: het leer wordt mooi oud en krijgt in de loop der jaren een mooi patina.

Zitten na één klik met de ODGER designstoel

De ODGER stoel is een designstoel die je uitnodigt om lang te tafelen. Een zachte kuipstoel gemaakt van een innovatieve mix van hout en gerecycled plastic. “Bij het ontwerpen van de ODGER stoel hebben we inspiratie gehaald uit skischoenen én uit bakvormen. De reden hiervoor was dat we een manier wilden vinden om de poten snel en eenvoudig aan het zit- en ruggedeelte te monteren. De oplossing was uiteindelijk een eenvoudig klikmechanisme”, aldus de designers John Löfgren en Jonas Pettersson.

IKEA-ODGER-01

Verkrijgbaar in beige, bruin en blauw. Ik kan persoonlijk niet wachten om te proefzitten. Wellicht een mooie toevoeging voor mijn keuken met dat blauw!

Bont serveren met PRISTELLA

En last but not least het bonte dienblad PRISTELLA met vintage look. Een dienblad met bloemenpatroon die het ook goed doet als accessoire in de keuken en op je eettafel. Persoonlijk ben ik wel weg van bonte bloemen op een zwarte ondergrond, het heeft iets warms en tegelijkertijd refereert het naar die prachtige stillevens van oude schilders, zoals ‘De Heem’ van Jan Davidsz die onderdeel is van het Rijksmuseum.

IKEA-PRISTELLA

Ondanks dat ik een echte plantenman ben, ben ik gek op bonte bloemen en zie ik dit dienblad als een knipoog voor mijn interieur en strakke servies. Deze ga ik dus wel scoren voor die €8 😉

Naast deze toffe nieuwe designs eet je vanaf nu ook eventueel met luxe zwart of messing bestek, bereid je eten op een eiken werkblad die veel vriendelijker is voor bomen en geniet je van je nieuwste gerechten op glossy servies – gemaakt van restjes glas uit de IKEA fabrieken!

Duurzaam en luxe genieten kan vanaf nu dus voor een IKEA prijsje!

Fotografie © IKEA