Oef, ik heb een hele maand niet geblogt! Niet heel ongewoon met een jonge pup in huis. Joep is inmiddels veertien weken jong. Een heerlijke lobbes die veel aandacht nodig heeft én discipline. Gelukkig vermaakt ‘ie zich prima in de tuin of in de ren, zodat we ook nog een beetje aan klussen in huis toekomen in het weekend. Ook zijn we druk met de tuinaankleding. Jaja, ondanks dat het hier rustig is, wordt er volop gewerkt ‘achter de schermen’. 

Laatste klusjes in huis

Zaterdag openden we drie blikken verf om de trap, de bijkeuken en de logeerkamer aan te pakken. Als je een flinke verbouwing achter de rug hebt herken je het wel dat schilderen (of is het nou verven?) valt onder ‘die laatste klusjes’ die nog moeten gebeuren. De bijkeuken had de eerste keer niet helemaal lekker gedekt, ondanks de voorstrijk… Hadden we al een beetje voorzien, gezien het nieuwe stucwerk. Gelukkig maakte de tweede laag alles goed! 

Rijksmuseum groen it is!

We hebben flink zitten dubben voor de kleur. Het valt niet mee als je gek bent op kleur en ook nog eens een breed scala aan merken en tinten kent (en beslissingen voor jezelf maken niet je sterkste kracht is). We hebben uiteindelijk gekozen voor vergrijsd groen. Gezien onze bijkeuken ook de entree is (officieel de achterom), misten we de sfeer bij het binnentreden en verwelkomen van bezoek. Het voelde te klinisch aan. Door de diepgroene kleur is het meteen behaaglijk en oogt het luxe in combinatie met de hoge witte plinten. 

Kleur: Puur groen uit de RIJKS collectie van Sikkens

Wat een fijne kleur! Mijn vader tipte om de andere muren een crème kleur te geven, omdat nu wat fors is met de overige muren. En verrek, die ‘ouwe’ heeft een goed punt! Ik ga nog even zoeken naar een geschikte kleur. Zit zelf meer richting greige te denken. Wel een lichte kleur, gezien het invallende daglicht. Zodra het geheel klaar is in de bijkeuken, maak ik betere foto’s. Het is best lastig om ‘m op beeld te krijgen.

Ook de zijlijsten van de trap kregen een nieuwe laag verf. Zwart. Heel eenvoudig en precies wat de trap nodig heeft. We hebben ze eerder RAL7016 gekleurd, maar dat matchte toch niet zoals we hadden gehoopt. Door voor zwart te kiezen klopt het geheel en oogt het chique naast het vergrijsd eiken. 

Kleur: Zwart, Strak in de lak van Flexa | Pvc trapbekleding ‘Basic Forest’ van Flexxfloors

Kleur bekennen in de logeerkamer

En last but not least was de erker aan de beurt. Gelukkig hadden we alle spijltjes al geschuurd en was het voorwerk daarmee klaar. Maar man man, wat een klote-werk is het om ze te verven! Mijn moeder heeft hier gelukkig veel meer geduld voor, maar ook ik heb een poging gedaan. Ze moeten helaas nog een keertje, maar we zijn nu al ontzettend blij met het opgefriste plaatje. Het wit kleurt heel netjes bij de marmeren vensterbank en zorgt ook direct voor meer licht in de logeerkamer. 

De okergele gevoerde gordijnen vallen nu nog meer op. We hebben de kamer ook niet voor niks de gouden kamer genoemd. Het avondzonnetje valt hier precies naar binnen en verwarmt de ruimte. Om het harde contrast tussen de warme gordijnen en de kille witte muren minder contrastrijk te maken, kwam Jeroen met het idee om de muren een gouden kleur te geven. Dat was ook het oorspronkelijke idee, maar toen hadden we het gecombineerd met blauw en dat ontwerp hebben we laten varen. 

Kleur: RAL 9003 | Gordijnen: Crossover van vtwonen. (Karwei)

We selecteerden drie goud-geel-bruine kleuren en zette ze op de muur naast het gordijn. Warm Tan is de winnaar! Deze week de muur even goed opmeten en de verf bestellen! 

Op dit moment kunnen we deze ruimte optimaal beleven, we slapen er tijdelijk in verband met Joep. Deze kamer grenst praktisch aan de bijkeuken waar Joep slaapt, zo kunnen we geluid meteen beantwoorden als dat nodig is. 

“ik wist niet dat ik verven zo zen zou vinden…”

Zondag “ontgeelde” ik ook het andere raam van de logeerkamer. Gelukkig met minder spijltjes! Dit raam is een van de weinige oorspronkelijke ramen en kijkt uit op het veldje met schapen aan de overkant. Echt heerlijk boers als je het mij vraagt! Ook Jeroen had na het verven van de trap zaterdag de smaak te pakken en zette de tweede laag wit op de binnenkant van de voordeur. Hoewel de voordeur ook diverse dieptes heeft, deelde Jeroen uit het niets: “ik wist niet dat ik verven zo zen zou vinden…”. Ik viel bijna van mijn trap 😉 bij deze openbaring. Nee geintje, maar heerlijk om beide zen te worden van de laatste klusjes in huis!

Ik kijk nu al uit naar komend weekend om ons huis verder te kleuren. Tot die tijd geniet ik van de frisse veranderingen tot nu toe! 

Fotografie © Johan Hazenbroek