Een ruime woonkamer in 1 stap? Dat doe je met verf natuurlijk! Vorig jaar verfde ik mijn woonkamermuur Subtle Indigo, een subtiele blauwe kleur uit de Pure collectie van Flexa. Maar ondanks dat de muur er koeler door werd, kon ik maar niet wennen aan de kleur blauw. Daar moest iets aan gebeuren.

Afgelopen weekend besloot ik er een nieuwe kleurtje overheen te gooien (nou niet letterlijk, dat wordt zo’n bende). En ondanks dat mijn woonkamer een minimeter minder breed is door wederom een laagje verf, oogt hij ruimtelijker dan ooit!

De eenvoud van een likje verf

Er is geen magie bijgekomen. Alhoewel, ik vind verf best magisch! Een roller, een blik verf en de hulp van mijn moeder die graag meehelpt. Het is een soort moeder-zoon klus geworden 😉 Ik blijf de eenvoud van verf bijzonder vinden én het resultaat door slechts 1 muur in een andere kleur te verven. Er is weer rust in de tent. Gelukkig maar, want mijn hoofd maakt nog steeds overuren.

woonkamer-magnesium-muurverf-2-label1114

Dé grijze kleur

Ik was al erg te spreken over de kleur Magnesium die ik op de koof van de keuken had aangebracht en op het stukje muur tussen de keuken en doorgang naar mijn hal. Als je mijn blog al even volgt dan weet je dat mijn huis vooral blauw is, maar als je goed kijkt herken je veel grijs tinten en tonen en deze kleur past daar perfect bij. En dan te bedenken dat het gewoon een kleur van de bouwmarkt is. Precies, ‘dat zeg ik’!

keuken-magnesium-muurverf-label1114

Diverse tinten grijs

In de blog over dit interieurplan deelde ik de hoeveelheid kleuren die in het hoekje van mijn bureau / eettafel (waar ik nu flink aan het typen ben) te zien zijn naast de keuken. Omdat de keuken al diverse kleuren grijs is, was lichtblauw ernaast teveel. Door de Magnesium lichtgrijze kleur oogt het veel rustiger en loopt de keuken subtiel over in de woonkamer. Een kleurovergang waar ik enorm blij van kan worden en rustig oogt. Tevens zijn 50 tinten grijs heel spannend, heb ik ooit ergens gelezen…

tafel-lockerkast-magnesium-muurverf-label1114

Wat een heerlijkheid zo’n goed-als-nieuwe woonkamer. Mijn lockerkast komt veel beter uit, het groen van de het lantaarnplantje, de keuken – alleen maar voordelen!

Blauw vs grijs

Maar niet getreurd, de Full Indigo blauwe muur is gebleven! In combinatie met de lichtgrijze muur zorgt ie voor een prachtig contrast. Door slechts 1 donkere muur blijft de kamer ook optisch groter. Men adviseerde me altijd een donkere muur achter de bank, maar ik ben veel blijer met deze uitkomst. Door de donkerblauwe muur valt mijn tv beter weg en door de lichte muur achter de bank wordt het niet zo’n donkere hoek.

woonkamer-magnesium-muurverf-indigo-label1114

Ik ben blij dat mijn eerste interieurproject is afgerond en ik weer een ruime woonkamer heb! Wat is het heerlijk thuiskomen in een huis met een kleur waar je wél blij van wordt. Ik heb iets meer op safe gespeeld door voor lichtgrijs te gaan, maar wie weet hang ik wel een statement op de muur die tot zijn recht komt door de lichtgrijze muur. Ik ga nog even verder dromen, maar houd je zeker op de hoogte!

Fotografie © Johan Hazenbroek