Voor wie mij kent, weet dat ik een liefde heb voor honden. En al jaren heb ik een favoriet: de mopshond. Ik ben helemaal gek van dit beestje sinds de film Men in Black, waar een mopshond genaamd Frank in zit. Frank kan ook praten, dat hoeft mijn mopshond niet te kunnen 😉 Dat knorren is al leuk genoeg!

Maar, tot dusver heb ik nog geen hond. En dat heeft een reden: tijd. Met mijn 3-uur forenzen is het lastig om een hond te houden. Daarnaast heb ik een nog redelijk ‘bewogen’ leventje, waarbij het nu wel heel fijn is om niet rekening te hoeven houden met een beestje. Gelukkig is Jeroen ook een hondenmens, dus wie weet in de toekomst! Maar voorlopig zit een ‘echte’ hond er niet in. Maar gelukkig is daar nu een oplossing voor!

label1114-pug-tafel

Daar is ‘ie dan! Mijn eigen mopshond van keramiek: Henk. Een mooi gedetailleerd kopje met een ‘grumpy’ look die een echte mopshond ook heeft. Ik kocht dit toffe ‘beestje’ bij Homestock, een van mijn favoriete winkels als het gaat om woondecoratie met een knipoog. Het is eigenlijk een pennenbakje, maar ik ga er een plantje in potten 🙂

label1114-pug-bank

“Kitsch in het kwadraat!”

Jeroen’s reactie op dit leuke beestje was even wennen. Hij vond het eerste te lelijk voor woorden, ‘kitsch in het kwadraat’ en als kers op de taart noemde ‘ie me een ‘kitsch koning’. In dat laatste moet ik hem wel gelijk geven, want er is de laatste maanden wel wat ‘kitsch’ ingeslopen. Laten we vooral mijn wit en gouden titanic haasjes niet vergeten!

Welke coupe wordt het?

label1114-pug-coupe

Ik ben nog een beetje aan het rondkijken naar het juiste kapsel voor Henk. Wordt het de Calathea,  Sansevieria Fernwood Punk, Peperomia, of gewoon een cactus? Gelukkig is het ook al een leuk beest zonder een specifiek kapsel. Wat ik wel weet is dat ik Henk voorlopig op de lockerkast zet. Al kan ‘ie zomaar verplaatsen naar de tafeltjes bij de bank, of misschien zelfs naar de badkamer!

label1114-pug-locker

Oja, mocht je nou ook fan zijn van een beetje kitsch. Het merk hierachter is Quail en naast pennenbakjes, verkopen ze ook hoge vazen en vazen voor aan de muur met koppen van ’the big five’, tot ijsberen tot een Franse bulldog. Genoeg keus dus!

Fotografie met mijn iPhone 

 

Credits mopshond pup