Mijn nieuwe poef heeft toch voor wat opschudding gezorgd in huis. Mijn bijzettafel kregen een nieuwe plaats, nou ja sommige dan. De poef doet het qua kleur erg goed naast het gouden tien-euro-tafeltje en de hoogglans witte bijzettafel met Mangrovetakken. Het witte driepootje biedt op het balkon ruimte voor glazen (wordt je minder snel dronken van). En het betonnen tafeltje, die ik scoorde bij wonen met LEF, plaatste ik direct naast de bank, nog niet wetende wat ik daar op moest zetten.

Dus ik plaatste mijn Alocasia erop, maar dat stond zo suf. Gelukkig had ik een flink assortiment aan decoratie, onderzetters, planten… Het werd een geurkaars en een boek. De leeshoek was geboren!

Een leeshoek, wie had dat gedacht?

Het bijzettafeltje biedt weinig ruimte, maar genoeg voor een boek en een kaars en misschien nog een mok. Dat is overigens voldoende! Het is nu mijn leeshoek geworden. Nooit gedacht dat ik een ‘leeshoek’ zou hebben, want zoveel lees ik niet. Maar ik ben momenteel verknocht aan  ‘IK’ van Remco Claassen.

Nieuwe-Poef-0818-03

Het gaat – in een notendop – over wie je bent, wat je wilt en wat je kan. Ik weet dat ik heel veel kan, maar niet concreet wat. Ik denk te weten wie ik ben, maar het weten wat ik wil – daar ben ik nog niet over uit. Dat verandert zo vaak als mijn interieur…

Nieuwe-Poef-0818-04

Dus je snap het al, ik heb een leeshoek in het leven geroepen en het zo aangenaam mogelijk gemaakt met een heerlijke geurkaars, die ik voor een prikkie scoorde bij TK-Maxx (of all places…). Een plant binnen handbereik kon natuurlijk niet uitblijven!

Een groen maatje voor de sfeer

Mijn Alocasia heeft er weer zin in gelukkig! Dus ik hoop op meer nieuwe stengels. Wellicht dat de aromatische geuren van de kaars daar aan bijdragen! Het zorgt in ieder geval voor een rustgevend sfeertje die past bij een goed boek! Heb jij ook zo’n hoekje voor jezelf?

 

Fotografie © Johan Hazenbroek