Afgelopen vrijdag deelde ik een foto van een van de flat styling creaties die ik ongeveer een jaar geleden met Sandra van Accessorize Your Home schoot. Ik heb ‘m ook als uitgangspunt meegenomen in dit moodboard. De foto herinnerde me aan een inspirerende shoot met toffe producten van o.a. House Doctor. Zwart is altijd één van mijn favoriete kleuren geweest. Het grote contrast met wit, het rebelse en donkere karakter spreekt me aan.

Zwart is uitgesproken

Ik weet niet of je ooit op een kunstacademie gezeten hebt, of er minstens één heb bezocht, maar er zijn altijd artistieke types die alleen maar zwart dragen, meestal met signatuur lippenstift in de kleur (donker) rood. Ook trendwatchers zweren bij de kleur zwart en niet te vergeten; menig fashionista. Vriendin Marjolein heeft zelfs haar kast opgedeeld in ‘zwart’ en ‘natureltinten’. Deze fijne donkere kleur is altijd goed en vergeet niet dat ie ook nog afkleed (heb ik destijds veel baat bij gehad).

Ook word ik altijd blij van zwarte metrotegeltjes in het toilet van clubs, ze geven dat extra ‘nachtbraker’ gevoel. In mijn eigen huis heeft ook alleen het toilet zwarte accenten. O en ik ben groot fan van zwartwit fotografie, puur door het flinke contrast. Ik denk dat zwart daarom ook door designers vaak wordt omarmd, omdat ze dan niet direct worden beïnvloed door een bepaalde kleur. Zwart dus!

moodboard-maandag-27-2

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Het is overigens verbazingwekkend hoeveel tinten zwart er eigenlijk zijn. Licht heeft een grote invloed en ook omringende kleuren, daarmee vergrijsd zwart of krijgt het iets blauws. Leuke bijkomstigheid op maandag, toch 😉