TOF TOF TOF! Mocht je label1114 al langer lezen dan weet je dat ik gek ben op designers die het anders doen. Designers die buiten de gebaande wegen gaan en unieke designs creëren. Deze designer past helemaal binnen dat plaatje. Stelios Moussaris studeerde modelbouw en na enkele jaren starte hij zijn eigen bedrijf met het doel om hoge kwaliteitsproducten en meubels te produceren. En dat lukt hem! Zijn achtergrond in modelbouw zorgt juist voor die bijzondere touch in zijn designs. Hieronder mijn favorieten!

Moussaris-design-2

De Rocket Coffee Table (and we have a lift off) is het ontwerp waar ik digitaal tegenaan ‘liep’. Moussaris liet zich inspireren door cartoons en action figures uit zijn jeugd. Ook heeft hij voor deze toffe tafel diverse technieken gebruikt (man naar mijn hart!), zoals; 3D-printen, het gieten van hars en traditionele hand gebogen onderdelen. Het extra speelse karakter: de raketten zitten niet vast aan het glas waardoor iedere toekomstige eigenaar zelf kan spelen met de setting!

Moussaris-design-4

Moussaris-design-3

Ook tof is deze Wave City eetkamertafel, die geïnspireerd is op een film. Wederom diverse technieken en een duidelijke aanwezigheid van modelbouw! Hout, staal en wederom 3D-print vormen de basis van deze prachtige eettafel, die ongetwijfeld het eerste gespreksonderwerp is tijdens een etentje!

Toen ik de Carpet Chair zag kreeg ik een flashback naar Disney’s Aladdin waarbij het vliegende tapijt zijn eigen karaktertje heeft en zich in vreemde vormen wurmt. De Carpet Chair is in slechts 1 vorm verkrijgbaar: de stoel. Elk tapijt is handgemaakt en is gemaakt in samenwerking met kunstenaar Jan Blythe.

Moussaris-design-5

Wat vind jij van de fantasierijke meubels van Moussaris? Eentje om in de gaten te houden als je het mij vraagt!

© Moussaris.com